Kardeş Şehirler Parkı’nda dostluk rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Kardeş Şehirler Parkı’nda dostluk rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 11:57

Kardeş Şehirler Parkı’nda dostluk rüzgarı esti

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın davetlisi olarak gelen misafirler, Kardeş Şehirler Parkı’nı ziyaret etti. Ziyarette parka Güney Kore’den getirilen ‘Gin-ko’ fidanı ile dostluk adına çam ağacı yan yana dikildi.

2016 yılında tamamlanan Yalova’nın en büyük parkı olan Kardeş Şehirler Parkı’nı ziyaret eden davetliler, parkın güzelliğine ve peyzaj düzenlemesine hayran kaldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın talimatıyla yapılan parkta kardeş şehirleri temsil eden bayraklar ve şehirlerin tanıtımını sağlayan objeler bulunuyor.

Kore’den gelen heyetin özel olarak getirdiği ‘Gin-Ko’ fidanı ise Başkan Salman, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ko, Oksok ve Suwon Belediye Başkanı Yeom Tae-Young tarafından parka dikildi. Ayrıca Yalova Belediyesi tarafından fidanın yanına dostluk adına birlikte büyümeleri için çam fidanı dikildi.

Başkan Salman, Gürcistan Batum Temsilcisi Salome Japaradze, Dağıstan Mahaçkale Belediye Başkan Yardımcısı Zapir Mukhtarovich Alkhasov, Gürcistan Batum Belediye Temsilcisi Inga Jashi, Dağıstan Hasavyurt Belediye Başkanı Zainudin Okmazov Dadabegovic, Kore Suwon Belediye Başkanı Yeom, Tae-Young, Bosna Hersek Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, G.kore İstanbul Başkonsolosluğunu temsilen Konsolos KO, Oksok ile Dağıstan Mahaçkale Sovyetskiy İlçe Başkanı Pahrudin Zalibekov ile birlikte barışı ve özgürlüğü temsil eden güvercinleri hep birlikte gökyüzüne bıraktılar.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!