Kardeş şehirden ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kardeş şehirden ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 10:44

Kardeş şehirden ziyaret

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA Demre ilçesinin kardeş şehri Elzach'tan, Belediye Başkanı Roland Günther Tibi öncülüğünde bir heyet ilçeye geldi.

Demre'nin, Almanya Baden-Württemberg Eyaleti'ndeki kardeş şehri Elzach Belediye Başkanı Roland Günther Tibi, eşi Erika Elisabeth Tibi ve bir grup belediye meclisi üyesiyle birlikte, kardeş şehir ilişkisi kuruluşunun 20'nci yılı dolayısıyla Demre'ye geldi. Heyette, Elzach Belediye meclisi üyeleri Josef Weber, Michael Meier, Karl- Heinz Schill, Elzach Esnaf Odası Başkanı Ulrich Volk, Belediye Mali İşler Müdürü Lioba Winterhalter ve tercümen olarak Hatice Aslan yer aldı.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ve bir grup belediye meclisi üyesi konuklarını havalimanında karşıladı. Elzach Belediye Başkanı ve arkadaşları ilk olarak Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu'yu makamında ziyaret etti.

Elzach Belediye Başkanı Tibi, "20 yıl önce bu kardeş şehir ilişkisini kuran Elzach Belediye Başkanı Michael Heizt'e, Demre Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım'a ve öğretmen Ahmet Acar'a teşekkür ediyorum. Biz iki şehir dostuz. Bu dostluk istiyorum ki hiçbir şeyden etkilenmeden gelişerek devam etsin" dedi.

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, "Bu dostluğu 20 yıldır sürdüren ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. İki ülke arasındaki politikacılar arasında sorunlar yaşanabilir. Bu bizim dostluğumuzu etkilemez. Biz iki şehir dostuz, her koşulda dost kalacağız. Bu dostluğun devamı, Türkiye- Almanya dostluğuna ve dünya barışına katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Demre Kaymakamı Murat Uz'u da ziyaret eden heyet ilçede eğitim öğretim yapan özel bir okulda inceleme yapıp, Türkiye'deki eğitim sistemi hakkında bilgi aldı. Myra Antik Kenti ve Aziz Nicolaus Anıt Müzesi'ni gezen heyet, kaymakamlık tarafından düzenlenen Engelliler Günü etkinliğini izledi.

Elzachlı konuklar bölgeyi gezecek ve Demre- Elzach dostluğunun 20'nci yılı dolayısıyla düzenlenecek galaya katılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!