Kardeş şehirdeki oyun parkına destek

Güncelleme Tarihi:

Kardeş şehirdeki oyun parkına destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 17:26

Kardeş şehirdeki oyun parkına destek

Haberin Devamı

ŞEHZADELER Belediyesi, yurt dışındaki tek kardeş şehri olan Bosna Hersek'teki Donji Vakuf'a çocuk oyun parkı yapımında kullanılması için maddi destek sağlayacak.

Şehzadeler Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda 22 gündem maddesi görüşüldü. Mecliste ayrıca Şehzadeler Belediyesi'nin yurt dışındaki tek kardeş şehri olan Bosna Hersek'teki Donji Vakuf Belediyesi'ne çocuk oyun parkı yapımında kullanılması için maddi destek sağlanması amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edilen madde hakkında konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bizim yurt dışındaki tek kardeş belediyemiz olan Donji Vakuf'a bilindiği gibi daha önce bir kapalı spor salonu yapımı için destekte bulunmuştuk. Balkan coğrafyası yakın zamanda savaştan çıkmış bir bölgedir. O bölgede yaşayan bizim soydaşlarımız var. Bosna Hersek'te çok Balkan Türkü yaşamaktadır. Maddi imkanların çok kısıtlı olduğu bu yerlerde bizlerin de imkanlar nispetinde destek sağlamamız gerekli. Spor salonunun açılışında Donji Vakuf'a bir çocuk oyun parkı yapılmasını kararlaştırmıştık. O bölgeye ne yapsak azdır" diye konuştu.

Daha sonra AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı elinde çiçekle kürsüye gelerek Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'e kentsel tasarım dalında aldığı Yılın Belediye Başkanı ödülü için tebrik etti.

İlker KILIÇASLAN/MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!