Kardeş arıyor

Güncelleme Tarihi:

Kardeş arıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 09:14

Almanya’nın Frankfurt kentinde Asya Kalkınma Bankaları Yıllık Konferansı’na katılan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, daha sonra Kültür ve Eğitim Derneği’nde (KUBİ), Konsolos Kurtuluş Yücel, Eğitim Ataşesi Şadan Özdirik, Frankfurt Uyum Encümeni Nargess Eskandari Grünberg (Yeşiller), Hessen Milletvekili Turgut Yüksel (SPD) ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi’ni ve yaptıkları çalışmaları anlatan Güner, 2 milyona varan nüfusuyla Çankaya’nın Türkiye’nin en büyük ilçesi olduğunu söyledi.

Çankaya’nın konumu ve barındığı elçilikler, bakanlıklar, TBBM gibi en önemli kurumlar nedeniyle de Türkiye’nin kalbi olduğunu kaydeden Güner, “Teknolojik gelişmeler, cinsiyet eşitliği, gençlik çalışmaları, katılımcılığın artırılması gibi projelerde, Avrupa ile birlikte çalışmak istiyoruz. Almanya’dan kardeş kent belediyeler istiyoruz. Ankara’da yeşile ve suya özlem duyuyoruz. Çankaya’da parklar ve kendi kendini temizleyen göletler oluşturuyoruz. Hedefimiz Eskişehir düzeyine gelmektir. Bunları ilave borç almadan yapıyoruz. İki yılda ciddi fark yarattık” dedi.

Kardeş arıyor

KUBİ’deki buluşmaya Kurtuluş Yücel, Şadan Özdirik, Nargess Eskandari Grünberg, Turgut Yüksel, Frankfurt SPD Başkanı Mike Josef, Frankfurt Encümeni Claus Moebius (Yeşiller), Yeşiller Frankfurt Belediye Meclisi Grubu Başkan Vekili Hılime Arslaner ile CHP Hessen Başkanı Ali Ercan da katıldı.

BAKMADAN GEÇME!