KARDEMİR’de Karös 11. Ödüllendiri Verildi

Güncelleme Tarihi:

KARDEMİR’de Karös 11. Ödüllendiri Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:02

KARDEMİR'DE 5 YILDIR UYGULANAN 11. KARÖS ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş’de çalışanların katılımcılığını arttırmak ve geliştirmek, her türlü fikrin sistematik bir yaklaşımla değerlendirilmesini ve iyileştirme fırsatına dönüştürülmesini sağlamak, yenilikçi ve değişimci fikirleri teşvik etmek amacıyla 2010 yılında uygulamaya alınan Kardemir Öneri Sistemi (KARÖS) 5. Yılında 10 bin 108 öneriye ulaştı.
KARDEMİR Genel Müdürü Uğur Yılmaz, şirketlerin başarılarında temel faktörün çalışanlar ve onların yeniliğe açık yetenekleri olduğunu belirterek, "Mücadelenin, rekabetin bu kadar çetin, bilgi ve teknolojiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu çağımızda farkı sadece çalışanlar oluşturabilir" dedi.
KARDEMİR Eğitim Kültür Merkezi’nde düzenlenen KARDEMİR Öneri Sistemi (KARÖS) 11. Ödül töreni’nde konuşan Genel Müdür Yılmaz, KARÖS’ün çalışanların katılımcılığını arttırmak ve geliştirmek, her türlü fikrin sistematik bir yaklaşımla değerlendirilmesini ve iyileştirme fırsatına dönüştürülmesini sağlamak, yenilikçi ve değişimci fikirleri teşvik etmek amacıyla oluşturulduğunu söyledi.
5. yılından önerilerin 10 bin 108’e ulaştığını da ifade eden Yılmaz, "Uygulanmakta olan öneri sisteminin 5 yıl içinde aldığı mesafeden gurur duyuyorum. Bu gurura ortak olan tüm KARDEMİR çalışanlarını kutluyorum. Şirketlerin başarılarında temel faktör çalışanlarıdır, onların yeniliğe açık yetenekleridir. Mücadelenin, rekabetin bu kadar çetin, bilgi ve teknolojiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu çağımızda farkı sadece çalışanlar yaratabilir. Bu yaklaşımda ön plana çıkan insandır ve bu nedenle şirketler için fark yaratan temel kavram da insandır" dedi.
Yılmaz, açıklamasında ayrıca bu sistemin hiçbir konuyu ayırt etmeden, çevre sorunlarını, iş güvenliğini, maliyetleri, üretimi, sosyal ve yönetsel tüm iyileştirmeye açık alanları kucakladığını vurguladı.
Törende, "Fırınlar Skip Sistemi Halat Gerdirme Mekanizması Geliştirilmesi", "Kontinü Haddehane Hadde Looplarına" ait "Pnömatik Valflerin Bakım ve Temizliği", "Sekonder Toz Toplama Sistemi Hava Kompresörlerinde İyileştirme", "Sekonder Toz Toplama Sistemi Enerji Verimliliği", "Kütük Makinesi Torç Sisteminde İyileştirme", "Kontinü Hadde 9. Tezgahında Oval Kalibresinin İyileştirilmesi", "Kontinü Hadde Tezgahlarında Bulanan Yağlama Dağıtıcılarının İyileştirilmesi", "Hammadde Manipülasyon ve Sinter Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışmaları" önerilerinde bulunan 43 öneri sahibine ödülleri takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!