Karayolundaki silahlı çatışmanın davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Karayolundaki silahlı çatışmanın davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 14:31

Karayolundaki silahlı çatışmanın davası başladı

Haberin Devamı

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya), (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, Mehmet Akbaş'ın ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili tutuklu sanık Mustafa Soner ve firari sanık Yusuf Aslan'ın yargılanmasına başlandı.

Karaöz mevkisi D-400 Karayolu'nda geçen 30 Haziran'da Mehmet Akbaş'ın öldüğü, Yaşar Topal'ın ise yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin davanın görülmesine Manavgat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasına hakkında ömür boyu hapis cezası istenen sanıklardan tutuklu Mustafa Soner katılırken Yusuf Aslan ise firari olduğu için katılmadı. Davanın başka suçtan tutuklu müşteki sanığı Yaşar Topal da duruşmaya katılmadı.

Mahkemede ifade veren sanık Mustafa Soner, maktul Mehmet Akbaş ve Yaşar Topal'ı tanımadığını, sanık Yusuf Aslan'ı ise inşaatlarda işçi olarak çalıştığı için tanıdığını söyledi. Yusuf Aslan'ın olaydan birkaç gün önce kendi şantiyelerine geldiğini, burada kalmaya başladığını iddia eden Mustafa Soner, "Olaydan bir gün önce Mehmet Akbaş ve Yaşar Topal, yanında 8- 9 kişiyle gelerek Yusuf Aslan'ı alıp gitti. Bir süre sonra Yusuf Aslan geri geldi. Yüzünde yara bere izleri vardı. Maktul ve Yaşar Topal Yusuf'u bırakırken 'Seninle de görüşeceğiz' diyerek tehdit etti. Ne olduğunu sorduğunda Yusuf Aslan, 'Alacak verecek meselesi' diye cevap verdi" dedi.

Olay günü ise Yusuf Aslan'la Yaşar Topal'la görüşmeye gittiklerine ifadesinde yer veren, Mustafa Soner, "Yusuf benden habersiz işyerimdeki silahımı almış. Bizi çağırdıkları yer tenha olduğu için geri döndüm. Biz seyir halindeyken Yaşar ve Mehmet otomobilleriyle önümüzü kesti. Yaşar, pencereden silahını çıkartarak, inmemizi söyledi. Araçtan inince Yusuf'u kendi araçlarına bindirdiler, bana da 'Bizi takip et' dediler. Alanya'ya doğru gittik. Bir süre sonra durduk. Yusuf araçtan indi, Yaşar Topal da arkasından ateş etti. Yusuf da otomobilin arkasına geçerek tabancayla karşılık verdi. Ben de araçtan inip kaçtım" dedi.

Eve gittiğini belirten Mustafa Soner, "Yusuf da bir süre sonra geldi. Mehmet Akbaş'ın öldüğünü ve kaçmaları gerektiğini söyledi. Yusuf, Mehmet Akbaş'la aralarında uyuşturucu meselesinden dolayı alacak verecek meselesi olduğunu belirtti. Ardından Yusuf'la Gaziantep'e gittik" dedi.

Sanık Mustafa Soner'in avukatı da müvekkilini uyuşturucu ticaretiyle ilgisi olmadığını ve karşıdakileri tanımadığını savunarak, olayda meşru müdafaa olduğunu, Mehmet Akbaş'ın ölmesinin olası kastla gerçekleştiğini, sabıkasız olan müvekkilinin sabit ikametgahının olması nedeniyle tahliye edilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti Mustafa Soner'in tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!