Karayolunda kızak antrenmanı

Güncelleme Tarihi:

Karayolunda kızak antrenmanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 11:06

Karayolunda kızak antrenmanı

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da 2010 yılında kurulan kızak takımı yazın çalışacak yer olmadığı için karayolunda antrenman yapıyor. Kızakların altına tekerlek takan sporcular, bazen trafik polislerinin önlem aldığı yolda çalışmalarını sürdürüyor.
Kızak Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi ve Naturel Kızak Milli Takım Antrenörü Tuğrul Aksu, gençlerin bu spora büyük ilgi gösterdiğini belirtti. Erzurum'un çeşitli okullarından seçilen ve yaşları 10 ile 14 arasında değişen 30 öğrenciye kızak eğitimi verdiklerini ifade eden Aksu, "Türkiye'de sadece Kars'ın Sarıkamış ilçesinde naturel kızak pisti var. Bu nedenle kışın Sarıkamış'tayız. Sporcuların yaz mevsimini boş geçirmemesi için kızaklarının altına tekerlek takarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. İklim şartları nedeniyle küçüklükten itibaren kızağa binen sporcularımız bu spora çok yatkın. Bizde sezon Aralık ayında başlıyor ve yurt dışındaki yarışmalara her yıl 70'in üzerinde sporcu gönderiyoruz" diye konuştu.
Haftada 4 kez trafiğin az olduğu merkez Palandöken ilçesindeki Kayakla Atlama Kulelerinin yolunda çalışmalarını sürdüren Nafizbey Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencilerden Elanur Akbulut, "Naturel kızak sporu bana diğer spor dallarından daha eğlenceli ve cazip geliyor. Zaten küçükken kızağa bindiğimiz için buna yabancı değildik. Seçmelerde başarılı oldum. Şimdi ilk hedefim bu sporu geliştirip kısa sürede milli takıma girmek ve uluslararası şampiyonalarda başarıya ulaşmak" dedi.
Naturel Kızak Milli Takım Sporcusu olan İsa Güzelordu ise, "Kızak sporuna başladıktan 3 yıl sonra 2014 yılında dünya üçüncüsü oldum. Bu yıl sezonun son yarışmasında ise gençler dünya beşincisi oldum. Hedefim dünya şampiyonluğu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!