Karayollarına hava denetimi

Güncelleme Tarihi:

Karayollarına hava denetimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 00:00

Eğitim yılının sona ermesiyle birlikte yaz sezonunun başlamasını dikkate alan Emniyet, bir dizi tedbir aldı. Bu kapsamda yollar havadan da denetlenecek.

EMNİYET Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı helikopterlerle karayollarında trafik denetimlerine başladı. Bu kapsamda yapılacak denetimlere havadan destek verilerek, yol kullanıcılarının güvenli bir trafik ortamında seyahatlerinin sağlanması, kural ihlalleri ve olası trafik kazalarının önlenmesi amaçlanıyor. Ekiplerin, kara yolu trafiğini denetim altına alması, hatalı sürücüleri trafik denetim ekiplerine bildirmesi ve kara yolunda gereken diğer tespit ve müdahaleleri yapması planlanıyor.

27 Haziran’a kadar sürecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığından görevlendirilen rütbeli personel tarafından Havacılık Dairesi Başkanlığına ait helikopterlerle dün başlayan denetimlerin, 27 Hazirana kadar sürmesi öngörülüyor. Denetimlerle, helikopter pilotlarının aylık zorunlu uçuş eğitim saatlerini kara yolu üzerinde trafiği denetleyerek geçirmesi de sağlanacak. Bu kapsamda, trafik yoğunluğunun artış göstermesi beklenen bazı şehirlerarası güzergahlar bugün ve yarın 6 ekip, 26-27 Haziran tarihlerinde 6 ekip olmak üzere müdür ve amir rütbelerinde personelde oluşan toplam 12 ekip görev alacak.

İşte denetİm güzergahları

27 Hazirana kadar havadan trafik denetimi yapılacak güzergahlar şöyle:
* Ankara-Eskişehir (Sivrihisar) - Afyonkarahisar - Isparta - Burdur - Konya - Antalya,
* Ankara-Eskişehir-Bilecik (Bozüyük) - Bursa,
* Ankara-Kırıkkale-Çorum-Amasya (Merzifon)- Samsun,
*Ankara-Aksaray-Niğde- (Zengen, Ulukışla) - Adana,
* Ankara-Eskişehir (Sivrihisar)-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir,
* Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-Kocaeli-İstanbul.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!