Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti

Güncelleme Tarihi:

Karayip Korsanları: Siyah İncinin Laneti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2003 14:16

Uçsuz bucaksız denizlerde, korsanlarla birlikte sıkı bir maceraya ne dersiniz? Bu fikir ilginizi çekiyorsa Karayip Korsanları:Siyah İnci'nin Laneti (Pirates of Caribbean: The Curse of the Black Pearl) size keyifli saatler vaadeden bir film.Gore Verbinski'nin yönettiği fimde Johnny Depp ve Geoffrey Rush başrollerde.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Karayip Denizinin çapkın ve yakışıklı korsanı Kaptan Jack Sparrow (Johnny Depp) için bu denizlerin kristal gibi berrak suları macera ve gizem vaad etmektedir. Ancak Siyah İnci adını verdiği gemisinin Kaptan Barbossa (Geoffrey Rush) tarafından çalınmasıyla korsanlık hayatı bir anda alabora olur. Bu kadarla yetinmeyen vahşi Kaptan Barbossa, Port Royal kasabasına baskın düzenleyerek Valinin (Jonathan Pryce) güzel kızı Elizabeth Swann’ı (Keira Knightley) kaçırır.

Bu olay üzerine Elizabeth’in çocukluk arkadaşı Will Turner (Orlando Bloom) devreye girerek Jack ile işbirliği yapar. İngiliz Donanmasının en hızlı gemisi olarak bilinen H.M.S. Interceptor’un kaptanlığını alan Jack Sparrow, kızı kurtarıp gemisini geri alabilmek için yoğun girişimlere başlar. İkilinin peşinde Elizabeth’in yakışıklı ve hırslı nişanlısı Amiral Norrington (Jack Davenport) vardır ve H.M.S. Dauntless adlı gemisiyle arkalarından gelmektedir.

Haberin Devamı

Will’in farkında olmadığı bir gerçek vardır. Lanetli bir hazinenin gazabına uğrayan Barbossa ve mürettebatının kaderine sonsuza kadar ölmemek yazılmıştır. Ayışığı çıktığında canlı iskelete dönüşmektedirler. Üzerlerindeki lanetin kalkması ise yağmalanan hazinenin bulunup eski yerine konulmasına ve kan borcunun ödenmesine bağlıdır...

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Gore Verbinski
Senaryo: Ted Elliott, Terry Rossio
Oynayanlar: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jonathan Pryce
Resmi sitesi:
http://pirates.movies.go.com/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!