Karayazılı öğrencilerin en mutlu günü

Güncelleme Tarihi:

Karayazılı öğrencilerin en mutlu günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 16:22

Karayazılı öğrencilerin en mutlu günü

Haberin Devamı


ERZURUM, (DHA)- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Karayazılı çocuklarla kutladı.
'23 Nisan onların da hakkı' sloganıyla hareket eden ve Karayazı Kaymakamlığının desteğiyle Erzurum'a gelen 40 öğrenciye Yakutiye Gençlik Merkezi ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde Erzurum'a gelen öğrenciler Türkiye'de tek olan Atlama Kulelerine ait tesislerde kahvaltı yaparak güne başladı. Kahvaltının altından çocuklar Kayakla Atlama Kulelerini gezdiler. Projeye paydaş  olarak katılan Genç Yeryüzü Doktorları Erzurum üyeleri Yakutiye Gençlik Merkezinde çocuklara ağız ve diş sağlığı eğitimi verdiler. Çocuklarla kaynaşan genç doktor adayları onlara rol model olmak için söyleşilerle yüreklere dokunmaya çalıştırlar. Eğitimin ardından öğrencilere Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün hediye ettiği Diş bakım seti dağıtıldı. Çocuklara ayrıca Eskişehir Sarar İmam Hatip Lisesinden öğrencilerin yolladığı kitap ve kırtasiye setleri verildi. 
    Yakutiye Gençlik Merkezi tiyatro ekibinin hazırlamış olduğu çocuk tiyatro oyununu seyreden çocuklar animasyonlarda rol alarak günün eğlenceli olan kısmında adeta keyif dolu anlar yaşadı. Sevimli kostümleriyle çocukları tiyatro ile tanıştıran Ferhat Raşit Kına önderliğindeki tiyatro  ekibi çocukları mutlu etmenin sevincini yaşadılar.
    Karayazılı öğrenciler, son olarak Palandöken Short Track salonunda Buz Pateni yaptılar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün antrenörleri eşliğinde Buz Pateni öğrenen çocuklar eğlenceli fotoğraflarla günü tamamladılar.
    Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Zülküf Yılmaz, Karayazı'dan gelen çocuklara farklı bir gün yaşatmayı amaçladıklarını ve bugünün sadece eğlenceden ibaret olmamasına özen gösterdiklerini bildirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de olanaklar ölçüsünde Erzurum'un sınırları içinde bulunan tüm öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!