Karatay, Milas zeytinyağını tadacak

Güncelleme Tarihi:

Karatay, Milas zeytinyağını tadacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 17:35

Karatay, Milas zeytinyağını tadacak

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde bu yıl 4'üncü kez düzenlenecek Zeytin Hasat Şenliği'nin konuğu Prof. Dr. Canan Karatay olacak.

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), Ziraat Odası ve diğer meslek odalarının katkılarıyla düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği'nin 4'üncüsü bu yıl 25 - 26 Kasım tarihlerinde yapılacak. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer,  2 yıldır davet ettikleri Prof. Dr. Canan Karatay'ın şenliğe bu yıl katılacağını belirterek, "Coğrafi işaretli Milas zeytinyağımızı tattıktan sonra bir daha asla vazgeçemeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Cumartesi günü Atapark'tan yola çıkacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 4. Milas Zeytin Hasat Şenliği kapsamında saat 13.00'te Prof. Dr. Canan Karatay, vatandaşlarla birlikte Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu'nda söyleşiye katılacak. Karatay'ın söyleşisinin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Ticaret Borsası ve Zeytindostu Derneği işbirliğinde saat 14.00'te zeytinyağı tadım eğitimi yapılacak. Aynı zamanda Atapark'ta efeler arası zeytin yeme yarışması ve ardından zeytin kırma yarışması icra edilecek. Yarışmaların ardından Zeytindostu Derneği işbirliğinde, minikler zeytin sıkımı yaparak zeytinle tanışacak. Aynı gün saat 15.00'te Menteş Mahallesi yolu üzerinde bulunan Erdoğan Siler'e ait zeytin bahçesinde hasat etkinliği gerçekleştirilecek, fabrikada sıkım yapılacak ve zeytin fidanı dikilecek. Şenliğin 2'nci günü olan 26 Kasım Pazar günü; başlangıç noktası olan Milas-Yatağan kavşağından saat 10.30'da vatandaşların katılımıyla halk yürüyüşü yapılacak. Şiir, kompozisyon, resim yarışmasını kazananların ve halk yürüyüşüne katılanlara ödüllerinin takdim edilmesinin ardından saat 14.00'te Milas Belediye Toplantı ve Düğün Salonu'nda; moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Figen Çukur'un yaptığı 'Coğrafi İşaret' konulu panel düzenlenecek. Saat 15.00'te Yazar Yonca Tokbaş tarafından Zeytindostu derneği işbirliğinde, kaliteli zeytinyağı tanıma programı yapılacak. Saat 15.30'da Atapark'ta saat 18.00'de gerçekleştirilecek olan konserin ardından şenlik sona erecek.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!