Kararım doğru

Güncelleme Tarihi:

Kararım doğru
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2002 01:55

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Aziz Yıldırım'a sert çıktı: Bizi 'Galatasaray'ın uydusu' olarak görenler, bu kulübün geçmişte reddettiğimiz taleplerini ve başvurularını incelediler mi?
Galatasaray'ın uluslararası alanda sürdürdüğü mücadeleyi 'milli bir dava' olarak görmeyenler, kendi milliyetçiliklerini sorgulamalıdır.
Şiddete ve tribün terörüne yol açacak her türlü beyanata karşı yasal yetkilerimizi kullanacağız. Gerekirse ceza uygulayacağız.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, ‘‘Haluk Ulusoy, eşit hizmet vermek istiyorsa üzerindeki Galatasaray formasını çıkarmalıdır’’ şeklindeki sözlerine sert yanıt verdi. Ulusoy, Galatasaray-Trabzonspor maçını ertelemekte haklı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

‘‘Galatasaray forması ile Anadolu'daki kulüplerimizin forması, eforu, teri, bizim için eşittir. Bugün beni istifaya davet edenler, kendi güç sınırlarını zorlayıp daha önce Genel Kurul önünde kaybedenlerdir. Onları bir kez daha Genel Kurul'un iradesine saygıya davet ediyorum. Bu ülkede ne zaman doğru ve yararlı bir iş yaptıysak, geçmişteki hesapları hala kapatmamış kişi ve grupları karşımızda, bize iftira atarken bulduk.

EŞİT YÖNETİM

Bizi, 'Galatasaray'ın uydusu' olarak değerlendirenler, Galatasaray'ın geçmişte federasyona yapılan ve reddedilen taleplerini incelediler mi? Fenerbahçe bizim dönemimizde şampiyon olmadı mı? Fenerbahçe Kulübü, pankartlarla beni kınama yürüyüşü yaparken, kaybedilen her maçta bana ve başkanı olduğum federasyona küfür ederken, biz Fenerbahçe Kulübü ve Başkanı'na eşit yönetim anlayışımız doğrultusunda daima kucak açmadık mı?

Galatasaray, içinde bulunduğu koşullarla erteleme kararını haketmiştir. Bugün Türkiye'nin, UEFA ülkeler sıralamasında elde ettiği yedincilikte en büyük pay Galatasaray'a aittir. Türk takımlarının topladığı 32 puanın 19'unu Galatasaray kazandırmıştır. Bu bakımdan kararımız doğrudur.

BU, MİLLİ BİR DAVADIR

Bu ülkenin bir takımının uluslararası alanda sürdürdüğü mücadeleyi 'milli bir dava' olarak görmeyenler, kendi milliyetçiliklerini sorgulamalıdır. Milli olarak gördüğümüz bu davanın sonuna kadar arkasında, yanında ve içinde olacağız. Bu ülkede şiddete, tribün terörüne yol açacak, futbolu başka arenalara çekecek her türlü beyanata karşı yasanın bize verdiği yetkiye ve talimatlara göre yanıt vereceğiz. Gerekirse ceza uygulayacağız. Biz sadece Genel Kurulumuz'a karşı sorumluyuz ve sadece ona hesap veririz.

Galatasaray cephesi: Acımıyorlar

‘‘İtalya'da yaşanan olaylar sadece Galatasaray'ın değil, Türkiye'nin sorunudur. Biz, bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Futbolcularımız Roma'da dayak yedi. Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri bize destek olmak yerine acımasızca davranıp, isyan ediyorlar. Fenerbahçe veya Beşiktaş aynı durumda olsaydı biz anlayış gösterirdik. Barcelona karşısına vücutları jop izleriyle dolu futbolcularla çıkacağız. Bu psikolojiyi yaşayan bir Türk futbolcusuna yardım etmenin, destek olmanın hiçbir kötü tarafı yok.’’

Yadırgadım

‘‘Roma maçında yaşanan olaylara tüm Türkiye tepki gösteriyor. Fenerbahçe ve Beşiktaşlı dostlarımızın böyle bir durumda, Trabzonspor maçının ertelemesine karşı çıkmasını yadırgadım. Biz maç oynamaktan kaçınmıyoruz. Ancak Roma'da aldığımız ağır psikolojik ve fiziksel darbeler nedeniyle Trabzonspor karşılaşması ertelendi. Biz, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıktık, ancak böyle bir erteleme talebinde bulunmamıştık. İleriki bir tarihte Fenerbahçe veya Beşiktaş aynı duruma düşerse, biz Galatasaray Kulübü olarak kendilerine destek veririz.

Düren: Federasyon yetkilerini aştı

Beşiktaş Kulübü İletişim Komitesi Başkanı Mete Düren, Futbol Federasyonu'nun, Trabzonspor-Galatasaray maçını erteleyerek, yetkilerini aştığını söyledi. Düren, erteleme kararının Kulüpler Birliği'ne danışılıp ortak bir görüşle alınması gerektiğini savunarak şunları söyledi: ‘‘Federasyon, verdiği bu kararla Türk futbolunu ve Galatasaray'ı Avrupa futbol otoriteleri gözünde küçük düşürmüştür. Galatasaray ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 15 takımın bu hafta oynayacağı maçlardan hiçbiri ertelenmemiştir. Bu erteleme, Galatasaray'ın 'Biz bu büyüklükteki takımlarla başedemiyoruz' şeklindeki aczini ifade ettirmektedir.’’

Haluk Ulusoy’a protesto

Beşiktaş camiası, Futbol Federasyonu'nun Trabzonspor-Galatasaray maçını ertelemesine büyük tepki gösterdi. Siyah beyazlı yöneticiler, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'u çifte standart uygulamakla suçlarken, taraftarlar da dünkü Denizlispor maçında yaptıkları gösterilerle olayı protesto ettiler. Numaralı tribünde bulunan taraftarlar, Haluk Ulusoy'un bilgisayarda montajı yapılmış Galatasaray formalı fotoğraflarını kaldırarak, ‘‘Cimbom'un uşağı Ulusoy istifa’’ diye tempo tuttu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!