Karar vermek için uygun gün değil

Bugün sürprizler hem son derece heyecan verici, hem de sarsıcı olabilir.

Özellikle öğleden sonra duygularınızın kabardığını, yoğunlaştığınızı ve içinizde bir şeylerin kıpırdandığını hissedeceksiniz. Böyle bir durumda olaylar ve karşılaştığınız durumlar her zaman olduğundan daha etkileyici gelebilir. Hemen değerlendirme yapmayın ve karar vermeyin. Bugün karar vermek için pek uygun bir gün değil. En iyisi açık havada yürüyüşler yapın ve canlanan doğanın ışıltılı renklerine yoğunlaşarak duygularınızı değiştirin. Hatta gül kokusu ile duygularınızı dengeleyebilirsiniz. Özellikle karmaşık ve kötümser duygular içinde bulunduğunuz zaman gül kokusu, içinizdeki sevgi duygusunu canlandırıp daha iyimser olmanıza yardımcı olur.

Ruh çağırma seanslarına dikkat

Bitkilerin iyileştirici güçleri ve özellikle kokuları hakkında gelen sorular üzerine bugün karabiber ve papatya var. KARABİBER tıpkı fesleğen gibi Mars özellikleri gösteren bir etkiye sahip. Kan dolaşımını hızlandırır, yağ yakıcı etkisi bulunur, kabızlığı azaltır ve iştahı dengeler. Genel bir tonik etkisi yaratır ve uykusuzluğu azaltır. Canlandırıcı etkisi mental alertlik (uyanıklık)meydana getirir ve fiziksel enerjiyi arttırırken aynı zamanda cesaret verir. Vücudu enerjik yapma ve ayık tutma özelliği sayesinde gece araba kullanan kişiler tarafından ayık kalmak için kullanılır. Cesareti artırıcı özelliği sayesinde toplantı, önemli bir telefon konuşması veya gerginlik yaratabilecek bir konuşma ortamında karabiberin koklanması tavsiye edilir bu cesareti artırır.PAPATYA ise venüs etkisi meydana getiren bir özelliğe sahip. Savunma sistemini güçlendirir, karaciğer ve dalağı regule eder, kan basıncını düşürür, hazmı kolaylaştırır, iltihabı azaltır, yaraların iyileşmesini hızlandırır, kas ağrıları ve tutulmaları dindiricidir, baş ağrısını azaltır. Kokusunun rahatlatıcı etkisi sakinlik ve dinginlik verir. Özellikle uyku problemi olanlara papatya tavsiye edilebilir. Meditasyon yaparken veya derin düşünce ihtiyacı duyduğunuz zaman papatya yağını kullanabilirsiniz. Gün içinde papatyayı koklayarak kendinize sukunete çağırabilirsiniz veya doğrudan stresi azaltmak için kullanabilirsiniz.

Merak ettikleriniz

SELEN EKER Yükselen burcunuzu doğru biliyorsunuz. Balık ve kendisiyle barışık bir yapınız var. Fakat bilinçaltınızın dürtüleri ile aklınızın faaliyeti farklı çalışıyor. Bir taraftan emniyet ve güven ihtiyacından kaynaklanan tedbirlilik, diğer yandan özgür olma ihtiyacı arasında bocalıyorsunuz. Tabii bu durum sizin yaşantınızı zorlaştırıyor. Biraz rahat olun ve hayatın size sunduklarını anlamaya çalışın. Çok zorlayıcı bir süreçten geliyorsunuz. Ancak şimdi sürprizler zamanı. Fakat fırsatları kullanabilmek için harekete geçmelisiniz. Mayıs ayından itibaren daha enerjik olacaksınız.

HUZUR rumuzyla gönderilen mektubun sahibi şu ara Pluton etkisi altında bulunuyor ve radikal değişiklikler için zorlanıyor. Bu etki geçen sene başlamış ve özellikle Mayıs ayında duygusal ve maddi açıdan sizi zorlayacak. Olayları ve kendinizi çok fazla zorladığınız ve mevcut olan koşulları değiştirmek istemediğiniz için sözünü ettiğiniz ölçüde huzursuzluk duyuyorsunuz. Biraz hayatın size sunduklarını anlamaya çalışın. Şayet olayların akışı içinde kendinizi serbest bırakmayı başarabilirseniz, o zaman hayatın size zorladığı şeylerin birer hediye olduğunu anlayacak ve yükseleceksiniz.
Yazarın Tüm Yazıları