Karaosmanoğlu: Kocaeli bilişim şehri oluyor

Güncelleme Tarihi:

Karaosmanoğlu: Kocaeli bilişim şehri oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 14:06

Karaosmanoğlu: Kocaeli bilişim şehri oluyor

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sanayi kenti olarak bilinen Kocaeli'nin kültür merkezi ve bilişim şehri olduğunu belirterek, "Emsallerini tek tek geride bırakan bir teknoloji kenti kuruluyor. Kocaeli bilişim şehri oluyor" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marmara İşadamları ve Müteahhitleri Derneği Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu ve yönetimini konuk etti. Kent genelindeki ticari gelişmeler değerlendirilirken, yurt dışından yatırımcının Kocaeli'ye gelmesinin hızlandırılması için fuar organizasyonlarının artırılması konusunda fikir birliğine varıldı. Başkan Karaosmanoğlu, "Yurt dışı yatırımcısını ülkemize ve kentimize kazandırmak için hep beraber çalışmalıyız. Ekonomik hedeflerimize ulaşmada üretim ve yeni yatırımcı ilişkisini doğru bir yöntemle önünü açmalıyız" dedi.

Kocaeli ve özellikle Gebze bölgesinin Türkiye'nin en önemli sanayi merkezi, ekonominin lokomotifi olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, "İş adamlarımız, sanayicilerimiz, Kocaeli'ni her zaman daha ileriye, daha iyiye taşıyorlar. Bizler de gereken işbirliğini ortaya koyuyoruz. İş dünyamızı temsil eden sizler gibi derneklerimizle, sanayicilerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Varsa sorunları masaya yatırıyor, güç birliği yapıyoruz. Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın Kocaeli'ne ve Türkiye'ye yeni ufuklar, yeni projeler çizecek olan böylesi uzun soluklu çalışmalarının başarıya ulaşacağına inanıyorum. Uzun yıllar çevre kirliliği ve dev sanayi kuruluşlarıyla birlikte adı anılan Kocaeli'miz, göreve geldikten sonra yaptığımız çevre yatırımları sayesinde bugün artık güzel doğası ve çevreci sanayi tesisleri ile dile getiriliyor. Kocaeli'ne gelenler, şehrimizin ne kadar değiştiğini ve güzelleştiğini dile getirmeden duramıyorlar. Yeni gerçekleştireceğimiz çevre projeleriyle de aynı zamanda bir doğa ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla Kocaeli'nin vitrini değişiyor ve güzelleşiyor" diye konuştu.

Karaosmanoğlu iş adamları ile ortak olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Sizlerle yaptığımız görüşmelerin, fikir alış verişlerinin sonuçlarının kentimize, hemşehrilerimize hizmet olarak dönmesi bizleri gururlandırıyor. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla yaptığımız bu ortak çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana Kocaeli'mizde su, kanalizasyon, alt ve üst yapı çalışmaları yaptık. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde kavşaklar, üst geçitler, tünel geçişleri ve bağlantı yolları ile ulaşımı rahatlattık. Sosyal yatırımlarla kentimizin kültür hayatını renklendirdik. Sağlıktan eğitime, ulaşımdan alt yapıya kadar yaptığımız yatırımlarla Kocaeli'ni 100 yıl sonrasına hazırlıyoruz"

Sanayi şehri olarak bilinen Kocaeli'ni aynı zamanda bir kültür merkezi haline geldiğini söyleyen Karaosmanoğlu, "Emsallerini tek tek geride bırakan bir teknoloji kenti kuruluyor. Kocaeli bilişim şehri oluyor. Bu dönüşümü gerçekleştirme ve yeni pazarlar açma görevi de hepimize düşüyor. Ortak aklın rehberliğinde şehrimiz, memleketimiz için değer üretmek, bu sorunlara çözüm bulmaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!