Karanlığa mum yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Karanlığa mum yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 15:19

Sokak aydınlatması olmadığı için karanlığa gömülen Aşıkpaşa Mahallesi 217 Sokak’ın sakinleri; mum, el feneri ve çakmaklarla sokağa çıkıp, “4 senedir karanlıktayız. Kentin üvey evladı gibiyiz” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya'ya bağlı Aşıkpaşa Mahallesi sakinleri, yaklaşık 100 metre uzunluğundaki 217 Sokak’ın aydınlatma lambalarının olmamasına isyan edip, mum, el feneri ve çakmaklarlar BEDAŞ’a tepki gösterdi. BEDAŞ’ın, 2011’de elektrik kablolarını yerin altına almak için yaptığı altyapı çalışmaları sırasında, üzerinde aydınlatma lambası bulunan 2 direğin kaldırılmasının ardından sokak karanlığa gömüldü. Aydınlatma lambalarının geri takılması için 4 senedir mücadele veren mahalleli, sokaklarının karanlık oluşunu sokakta mum, el feneri ve çakmak yakarak protesto etti. Yetkililerin duyarsızlığından yakınan vatandaşlar, “4 senedir karanlıktayız. Kentin üvey evladı gibiyiz” dedi.

DİLEKÇE VAR ÇALIŞMA YOK

Aydınlatma lambalarının takılması için EnerjiSA’ya defalarca dilekçe yazdıklarını belirten Aşıkpaşa Mahallesi Muhtarı Murat Özden, şöyle konuştu:
“Sokakta daha önce iki direk vardı. Çalışma var diye 4 sene önce kaldırdılar. Sorduğumuzda ise ‘Geri takacağız’ dediler. EnerjiSA’ya konuyla ilgili defalarca dilekçe yazdım ama hala bir çalışma yok. Vatandaş geliyor benden hesap soruyor. Yetkililerin duyarsız kalışı vatandaşı mağdur ediyor.”

Haberin Devamı

APARTMAN KAPISI ÇALINDI

4 sene içinde sokaktaki hırsızlık olaylarının arttığını kaydeden Yonca Apartmanı sakinlerinden Zeki Aykul ise şunları söyledi:
“Sokağımız karanlık, bir tane bile sokak lambamız yok. Mesafe kısa ancak çok sayıda insan yaşıyor. 75 daire var. Karanlık olduğu için hırsızların hedefi olduk. Evlere girildi. Sadece bizim apartmanın giriş kapısı 2 kez çalındı. Bahçe demirlerini söküp, götürüyorlar. Çocuklarımızı dışarıya çıkaramıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!