Karaniz ekibinde Onur öfkesi bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Karaniz ekibinde Onur öfkesi bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 13:24

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Onur Recep Kıvrak'a Galatasaray'ın talip olduğu yönündeki haberlere tepkisi sürüyor.

Haberin Devamı

Daha önce Galatasaray'ı "Spor ahlakına yakışmayan hareketler yapan bir camia" olarak suçlayan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, "Onur'un sözleşmesinde söylenildiği gibi 4.5 değil, '7.5 milyon euroya serbest kalır' maddesi var. Ama ne biz Onur'u bırakmayı düşünüyoruz ne de Onur ayrılmayı düşünüyor. Böyle davranışlar futbola yarar getirmez" dedi.

Geçen yıl gol kralı futbolcusu Burak'ı sözleşmesindeki '5 milyon euroya serbest kalır' maddesi nedeniyle Galatasaray'a kaptırması üzerine bordo – mavililerin Onur'da işi sıkı tuttuğu ortaya çıktı. Trabzonspor'la bu sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini geçtiğimiz Mart ayında 2015 – 2016 sezonu sonuna kadar uzatan Onur'un sözleşmesine "7.5 milyon euroya serbest kalır" maddesi eklendi. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar da, başarılı kalecinin sözleşmesinde böyle bir madde olduğunu doğrulayarak, transfer söylentileriyle ilgili şunları söyledi:

Haberin Devamı

"O madde vardır. Fakat Onur Trabzonspor'dan memnun, biz Onur'dan memnunuz. Onur'un ayrılmaya bizim de onu bırakmaya niyetimiz yok. Net olarak altını çiziyorum, bu haberler bazı kesimler tarafından çıkarılan spekülasyonlardır. Bunlar çok doğru şeyler değildir. Herkes kendi işine baksın. Biz oyuncularımızdan oyuncularımız da kulübünden memnun. Onur da bir açıklama yaparak bunları net şekilde yalanlayacak."

BUNLAR TÜRK FUTBOLUNA KAR GETİRMEZ

Trabzonspor'dan son dönemlerde bir çok futbolcuyu kadrosuna katan Galatasaray'ın adının Onur transferinde de geçmesi üzerine önceki gün bir televizyon kanalına, "Böyle bir şey yok. Ortamı karıştırmak istiyorlar. Bunlar doğru şeyler değil. Galatasaray'a yakışmıyor. Galatasaray bu tip şeyleri yapan bir camiadır. Spor ahlakına yakışmayan hareketler yapan bir camiadır" şeklinde sert açıklamalar yapan Şakar, sarı – kırmızılı takıma tepkisini sürdürdü. Şakar, şöyle konuştu:

"Yeni bir polemik açmak istemiyorum ama bu tip davranışlar, kim olursa olsun hangi kulüp yaparsa yapsın çok doğru şeyler değildir. Bunlar Türk futboluna kar getirmez. Trabzonspor büyük kulüptür. İstemedikten sonra kimse Trabzonspor'un elinden kolayına futbolcu alamaz."

Haberin Devamı

KAYSERİ VALİLİĞİ "TRABZONSPOR'LA İLGİSİ YOK" DEDİ

Kayserispor – Fenerbahçe maçında çıkan olaylar ve sarı – lacivertli kulübün otobüsüne yapılan saldırıyla ilgili de konuşan Şakar, şunları söyledi: "Trabzonspor'un bu olaylarla hiç ama hiç alakası yoktur. Bunu bizi bu işin içine çekmek isteyen, bu işi bilinçli şekilde yapan bazı kurum ve kuruluşlar var. Bunları ayıplıyorum, kınıyorum. Bunlar anarşi doğurur ve kimseye fayda sağlamaz. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ve Kayseri Valiliği'nden de bilgi aldık. Bu işin Trabzon ve Trabzonspor'la hiçbir alakası yoktur. Bunun altını net çiziyorum. Bunları yapanları da bu asılsız haberleri çıkaranları da kınıyorum, lanetliyorum. Kayseri Emniyet Müdürlüğü ve valiliği, bu olayların Trabzonspor'la hiçbir alakası olmadığını net şekilde söylüyorlar."

Haberin Devamı

"HEDEFİMİZ 3 MAÇTA 9 PUAN"

Asbaşkan Nevzat Şakar, Gençlerbirliği maçında golü bulmalarının takım olarak kendilerini rahatlattığını ifade ederek şöyle devam etti: "Oyuna iyi de başladık. Arkasından kısa süre sonra rakibimiz 10 kişi kaldı. Bu durum daha da rahatlattı bizi. Oyunun büyük bölümünde çok üstündük. Güzel goller oldu. Oyuncularımızı ve teknik kadromuzu kutluyorum. Önemli olan bundan sonrası. Bu maç geride kaldı. Bundan sonraki maçlarımızı kazanıp şu anda 4 olan puan farkını ilk yarı sonuna kadar en azından eşitlemek istiyoruz. O nedenle kalan üç maçı da kazanıp 9 puan alarak üst sıralara yükselip şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olma gayreti içinde olacağız."

Haberin Devamı

"LİG ÇOK RENKLİ GEÇİYOR"

Eskişehirspor maçından sonra sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini de vurgulayan Şakar, "Trabzonspor büyük bir camiadır. Bu tür sıkıntılar zaman zaman oluyor. Ama Trabzonspor camiası bu tip sıkıntıları kısa sürede atlatıp yine yoluna devam edecektir. Takımlar arasında kalite bakımından büyük farklar yok. Bakıyorsunuz ki en dipteki takım üst sıradakini yenebiliyor. Puan cetvelinin durumundan da zaten her şey ortada. Düşme hattındaki takımların aralarında büyük puan farkı yok. Ligin tepesinde de büyük bir fark yok. O bakımdan lig bu sene daha renkli geçecek" ifadesini kullandı.

"BAŞKANIN CANI YANDI"

Başkan Sadri Şener'in stadyumu terk ettiği Eskişehir maçında haklı olarak üzülüp kırıldığını vurgulayan Şakar, "Biraz da canı yandı ama Trabzonspor'un başkanıdır ve tabii ki maçlara gelecek. Cumartesi günü yapılacak olağan kongreye de katılacak. Kendisiyle konuştum. Yönetim olarak, başkan olarak en iyi şekilde kendimizi ifade edeceğiz. Yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi. Şakar, transfer konusundaki çalışmaları Giray Bulak ve arkadaşlarının sürdürdüğünü de sözlerine ekleyerek, amaçlarının kadroya oyuncu katmaktan ziyade bırakmak olduğunun altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!