Karamelli Kup Rozaryo

Toz şekeri küçük bir çelik tencereye koyun, kısık ateşte tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak eritin.

Haberin Devamı

Şeker önce sulanacak, sonra da rengi hızla kahverengiye dönüşüp karamelize olacaktır. (Yani katılaşıp ağda kıvamına gelecektir.)
İşte tam bu sırada tencereyi ocaktan alın ve 2 su bardağı hazır süt kreması içine aktarın.
Bir tel çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırın.
Krema katılınca karamelize şeker sertleşecektir. Bu yüzden tencereyi tekrar kısık ateşin üzerine koyun ve sürekli karıştırarak, sertleşen şeker çözülüp eriyinceye kadar ısıtın, sonra ocaktan alın.
Diğer taraftan, nişasta ve 1 su bardağı sütü derin bir kapta karıştırın. Nişasta iyice ezilince kalan 3 su bardağı sütü ilave edin.
Nişastalı sütü, kremalı şekerin olduğu tencereye aktarın.
Sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Katılaşıp muhallebi kıvamına gelen karamelli kremayı kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken, üzerine yumurtaları tek tek ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.
Son olarak 2 paket vanilyayı da katıp tekrar karıştırın. Sıcakken muhallebi kâselerine veya kup bardaklarına paylaştırın.
Üzerlerini rendelenmiş çikolata veya madlen çikolata ile süsleyip soğuk olarak servise sunun.

 

Yazarın Tüm Yazıları