Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi çocuk şenliği düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi çocuk şenliği düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 12:38

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi çocuk şenliği düzenledi

Haberin Devamı

KARAMAN,(DHA)-KARAMANOĞLU Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) öğrencisi Burcu Taşdügen'in TÜBİTAK tarafından desteklenen projesi, çocuk şenliğiyle sona erdi.
TÜBİTAK, Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ‘Çocuk Oyunlarının Kültürel Aktarıma Etkisinin İncelenmesi’ konulu proje ile Karaman il merkezindeki ilkokul öğrencilerine geleneksel çocuk oyunları öğretildi.
2016-2017 eğitim-öğretim yılı eylül ayından itibaren miniklerle çalışan proje yürütücüsü Burcu Taşdügen ve ekip arkadaşları, projeye renkli bir kapanış programı hazırladı. BESYO Spor Salonunda gerçekleşen çocuk şenliği, seremoniyle başladı. Ardından minikler, okullarında kendilerine öğretilen sek sek, sürüklemeli sek sek, köşe kapmaca, bezirgan başı, yedi kiremit, sıçratan top, beş taş, üç taş, dokun kurtar, zır zır zımba, tribom, yüzük oyunu, pusula oyunu gibi geleneksel Türk oyunlarını seyirciler önünde bir kez daha oynadı. Farklı ilkokullardan gelen minikler, hem geleneksel oyunların tadına vardı hem de birbirleriyle kaynaşma fırsatı elde etti. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!