Karaman TSO'dan esnafa kredi

Güncelleme Tarihi:

Karaman TSOdan esnafa kredi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 14:03

Haberin Devamı

KARAMAN (AA) - Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, oda tarafından Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerindeki esnafa kredi vereceklerini bildirdi.

Toktay, yazılı açıklamasında, Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde ekonomik hayatın kömür madenlerine dayandığını bildirdi.

Yaşanan maden kazasında yöre haklının olumsuz yönde etkilendiğini dile getiren Toktay, "28 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen ve milletçe yasını tuttuğumuz maden kazası nedeniyle, madenlerde istihdam edilen işçilerin moral ve motivasyonları bozuldu. Yöre halkı ve işletmeler de en az çalışanlar kadar olumsuzluklardan etkilenmiştir" dedi.

Oda olarak esnafa kredi vereceklerini ifade eden Toktay, şunları kaydetti:

"Ermenek Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde durma noktasına gelen ekonomik faaliyetlerin tekrar canlandırılması amacıyla çalışma başlattık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun üyesi olduğu KOSGEB İcra Kurulunda, bu ilçelerde faaliyet gösteren işletmeler için yeni bir işletme sermayesi Kredi Faiz Desteği programının uygulanmasına karar verilmiştir. İşletme başına sağlanacak kredi üst limiti 50 bin liradır. Kredi sınır faizli olarak uygulanacaktır. Kredinin vadesi, ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde 36 ay olarak belirlenmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!