'Karaloğlu' adı verilen deveye özel havut

Güncelleme Tarihi:

Karaloğlu adı verilen deveye özel havut
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 11:32

'Karaloğlu' adı verilen deveye özel havut

Haberin Devamı

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu'nun Kumluca ilçesini ziyaretinde ilgilendiği ve kendi soyadının verildiği yavru deveye özel havut yaptırılacak.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, geçen hafta cuma günü Kumluca'yı ziyareti esnasında Kumluca Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde Türkiye'de az bulunan ve Antalya bölgesinde tek olan 'Buğur' cinsi deveyle yakından ilgilendi. Devenin adını soran Vali Karaloğlu'na, yaşının küçük olduğu ve bu yüzden isim konulmadığı söylendi.
VALİNİN SOYADI VERİLDİ
Bölgede deve güreşleri yapıldığını, güreş develerinin genelde sahiplerinin lakabı ve soyadıyla isimlendirildiğini anımsatan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, deveye Vali Bey'in soyadı olan 'Karaloğlu' adının verilmesini önerdi. Vali Münir Karaloğlu da "Bence bir sakıncası yok. Ama bu yavru deve bakımsız olmamalı, iyi bakılmalı ve üstünün çulu değiştirilmeli. Güreşlerde olduğu gibi güzel bir havut giydirilmeli" dedi.
ÖZEL HAVUT DİKİLECEK
Vali Karaloğlu'nun ziyaretinin ardından yavru deve için özel havut dikilmesi için çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay, "Hayvanat bahçemizde bulunan ve adının 'Karaloğlu' olması kararlaştırılan yavru devemize en güzel şekilde özel havut yaptıracağız. Bu deve Buğur cinsi ve çift hörgüçlü olduğu için ülkemizde az sayıda bulunmakta. Antalya'da da tektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!