Karalama, iftira, yalan

Güncelleme Tarihi:

Karalama, iftira, yalan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 00:00

Aynı partiden olmalarına rağmen araları bir türlü düzelmeyen, Başkent’in iki küskün belediyesi Büyükşehir ve Keçiören belediyeleri arasında bir süredir durgun olan sular yeniden kaynadı. Önceki gün Büyükşehir Belediyesi tarafından ’kaçak su kullanmak ve bu suyla şov yapmakla’ suçlanan Keçiören Belediyesi’nden sert bir açıklama geldi.

ARALARI uzun süredir durgun olan Başkent’in iki küskün belediyesi Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi arasındaki sürtüşme yeniden alevlendi. Önceki gün Keçiören Belediyesi’nin bir parka su taşımak için ASKİ’nin borusunundan kaçak su kullandığını iddia eden ASKİ yetkilileri bu borulara müdahale etmişti. Keçiören Belediyesi’nin ’Kaçak su kullandığını’ iddia eden Büyükşehir Belediyesi’ne yanıt gecikmedi.

Önceki gün akşam saatlerinde Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’tan gelen yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Keçiören’de kaçak baskın" başlıklı haberde yer alan iddialar belediyemizi karalamaya yönelik iftira, çamur ve yalanlardır. Bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır Keçiören Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye yönelik klasik faaliyetleridir.

AMAÇ HİZMETLERİ BALTALAMAK

Büyükşehir Belediyesi, rutin olarak bu asılsız iddiaları ortaya atarak, zaman zaman da Keçiören Belediyesi’nden trilyonlarca alacaklı olduklarını iddia ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Kaçak su bağlantısı yapıldığının iddia edildiği yer belediyemize ait parkın çok uzağındadır. Yine adı geçen sokak trafik akışının olmadığı küçük bir sokaktır. Yani sokağın iki yönlü olarak trafiğe kapatılması iddiası da komiktir.

Buradaki amaç Keçiören’deki güzel hizmetleri baltalamak, kredi borcu olmayan, piyasaya borcu bulunmayan Türkiye’nin en itibarlı belediyesini kamuoyu önünde karalamaktır."

TARTIŞMAYI ALEVLENDİREN GELİŞME

BAŞKENT’in iki kavgalı belediyesi Büyükşehir ve Keçiören belediyeleri arasında sular durulmuyor. İki belediyeyi birbirine düşürecek yeni bir olay önceki gün yaşandı. Rutin arıza kontrolleri için bölge kontrolü yapan ASKİ Keçiören ekipleri Osman Gazi Mahallesi Ayla Sokak’ta 100 metrelik asfaltın kırıldığını ve su borusundan direk su çekerek kaçak su kullanıldığını iddia ettiler. Suyun sokağın hemen yanındaki parkı sulamak için Keçiören Belediyesi ekiplerince kaçak olarak kullanıldığını öne süren ASKİ Keçiören bölge ekipleri olaya müdahale ederek kaçak su kullanımını engellediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!