Karal: Rize AVM ile anlık uğranılan bir kent olmaktan çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Karal: Rize AVM ile anlık uğranılan bir kent olmaktan çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 21:59

Karal: Rize AVM ile anlık uğranılan bir kent olmaktan çıkacak

Haberin Devamı

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - AK PARTİ Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapımı devam eden Rize alış veriş merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Karal, "Rize alış veriş merkezi ile anlık uğranılan yer olmaktan çıkacak" dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’a ziyaretinde Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu eşlik etti.

Rize Müftü Mahallesi’nde eski Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alanda yapılan Rize alış veriş merkezi inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AVM inşaatının şuanda yüzde 40’lık bölümünün tamamlandığını belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal incelemeleri sonrası açıklamalarda bulundu.

Rize’nin sosyal ve kültürel anlamda çehresinin değiştirecek olan bu projenin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Artık Rize gelip geçilen veya anlık uğranılan bir şehir olmaktan çıkacak. Bundan en büyük pay şunda içinde bulunduğumuz Rize AVM sayesinde olacak. Çünkü buraya Türkiye’nin ve dünyanın önemli markaları gelecek. Ticaretin merkezi il dışından gelecek yerli ve yabancı turistlerle ve bölge insanının rağbetiyle Rize olacak. Bu projeden elbette ki yerli esnafımız da faydalanacaktır” dedi.

Rize Yatırım A.Ş’ye ait arsa üzerinde yapılacak olan projenin detaylarıyla ilgili bilgiler veren Karal, şunları dedi:

"Rizelilerin alın teri ve emeği sayesinde yeni bir değer kazanıyor. Rize Havalimanı projesiyle birlikte il merkezinde Rize’yi Türkiye’nin merkezine daha da yaklaştıracak yepyeni bir proje yükseliyor. Rize’nin ilk ve tek AVM ve rezidans kompleksi Rize Şimal AVM 30 Bin metrekarelik alanda yapılıyor. Hepsi birbirinden lüks ve konforlu 542 konut yer alacak. Üstelik stüdyodan 4+1’e kadar birçok seçenek yer alacak. Bu dairelerin için ayrılmış 1512 araçlık otopark yapılıyor. Alışverişi bir keyif haline getirecek olan AVM’si ise 150 mağazası ile Rizeli’leridünyanın önde gelen markalarıyla buluşturacak. Son teknoloji ile donatılmış 11 sinema salonu ve 13 restoran olacak”

Özel tasarlanmış mimarisi ve peyzajıyla Rize’nin doğal güzelliklerine ve çay bahçelerine uyum sağlayacak olan Rize şimal AVM sadece rezidans sakinlerinin değil tüm Rizelilerin yaşamına renk katacağını sözlerine ekleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal “Rizelilerin sosyal yaşamdan bekletinlerine cevap verecek olan Rize Şimal AVM, Rize’nin geleceğe açılan kapısı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!