Karakuş: Bitkiselden hayvansala geçiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Karakuş: Bitkiselden hayvansala geçiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 16:07

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği, Ankara’da düzenlenen 35. Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetimini seçti. Seçime tek aday olarak giren mevcut başkan Ülkü Karakuş, tüm üyelerin oyunu alarak güven tazeledi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi de olan Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Karakuş, şunları söyledi: “Türkiye şu anda, yem üretiminde dünyadaki ilk 10 ülke içine girdi. Sektöre girdiğim 1984 yılında, Türkiye’deki yem üretimi yılda 2 milyondu. Bugün ise 22 milyon tona çıktı, 11 kat büyüdü. Bu sektörde olduğumuz için çok şanslıyız. Türkiye süratle bitkisel üretimden hayvansal üretime geçiyor. Bu gelişmişliğin bir göstergesidir. Yeni hedefimiz, 30 milyon tonu bulmak. Eğer görev verilirse, Türkiye’deki yem sektörü önümüzdeki 1 yıl içinde 2 vardiyada 4-5 milyon ton, 3 vardiyada 10 milyon ton yem ihraç edecek kapasiteye sahip.”

ANNE MODELİ EKRAN YÜZÜ

Sektörün sorunlarına da dikkat çeken Karakuş, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve sorunları dile getirebilecek ekran yüzleri gerektiğini söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Karakuş, “Dün de yoğurtla ilgili bir zat bir cümle söyledi mesela. Biz bunlara ticaret erbabı olarak cevap verdiğimizde tüketici, ‘patron’ deyip gözlerini kısıyor. Bakanlığımızın orta yaşlı anne modelinde ekran yüzleri bulması lazım sorunlarımızı anlatabilmesi için” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!