Karakurt Kaplıcası, sağlık turizmine kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Karakurt Kaplıcası, sağlık turizmine kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 11:30

Karakurt Kaplıcası, sağlık turizmine kazandırılıyor

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA) - DÖRT yıl önce İl Özel İdaresi’ne devredilen Karakurt Kaplıcası, kapalı olan kapılarını nihayet açacak.

Restorasyon çalışmaları yapılmadan Karakurt Kaplıcası’nın yap-işlet-devret modeli ya da kiralama şeklinde işletmeye açılması yönündeki karar doğrultusunda 26 Temmuz 2016 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından 25 yıllığına 800 bin TL muhammen bedelle gerçekleştirilen ihale sonucunda işletmesi Karakurt Termalkent Turizm Geliştirme Kooperatifi’ne verilmişti. Karakurt Kaplıcası’nın sağlık turizmine yeniden kazandırılması için termal tesis yapım sözleşmesi de imzalandı. İmza töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, Karakurt Kaplıcası’nın hizmete açılmasının ilimizde sağlık turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kırşehir’in sahip olduğu zengin termal kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Vali Necati Şentürk, “Karakurt bölgesinde yeni ve kaliteli hizmet sunulacak bir tesis yapımı için İl Özel İdaresi aracılığıyla yaptığımız ihalenin bugün sözleşmesini imzalıyoruz. İnşallah bu bölgede Kırşehir’e yakışır, sağlık turizmi açısından örnek gösterilecek bir tesis yapımının ilk adımını atmış oluyoruz. Karakurt kaplıcaları hizmete açıldığında, bu tesis ilimizde hem sağlık turizminin gelişmesinin sağlayacak hem de bölgenin ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Hepimizin bildiği gibi Kırşehir termal kaplıca açısından oldukça zengin bir kaynağa sahip. Bizler de bu zenginliği değerlendirmek adına çalışmalar yürütmekteyiz. Bir halk müessesi olan kaplıcanın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yapılacak olan tesis hakkında açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, şu sözlere yer verdi:

“Yeni yapılacak olan Karakurt Kaplıcası, yap-işlet-devret projesiyle hazırlandı. Şirket, kaplıcayı 25 yıl süreyle çalıştıracak, sonra yeniden İl Özel İdaresine devredecek. Kaliteli malzeme kullanılarak yapılacak otel 5 katlı ve 400 yataklı olacak. Modern bir otelde ne varsa bu kaplıcada da o imkânlar fazlasıyla olacak. Otelde verilen hizmetler her kesimden vatandaşımıza hitap edebilecek. Yazın kullanılabilecek açık yüzme havuzları da olacak. Kaplıcanın karşı tarafından bulunan Roma Hamamı'nın da otel ile birlikte hizmete açılmasını planlıyoruz. Projenin iki yılda tamamlanmasını hedefliyoruz.”

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Karakurt Termalkent Turizm Geliştirme Kooperatifi yetkililerinin sözleşme imzaladığı törende, İl Genel Meclis Başkanı Barboros Dulkadiroğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan da hazır bulundu. Kırşehir’in Karalar köyünde bulunan Karakurt Kaplıcası, termal turizm tesisi kurulacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!