Karakucak güreşlerine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Karakucak güreşlerine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 11:00

Karakucak güreşlerine büyük ilgi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen Karakucak Güreşleri, Erdemli ilçesindeki Sarıkaya Yaylası’nda devam ederken, sonrasında düzenlenen konser de ise vatandaşlar gönüllerince eğlendi. 
Müsabakalara Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP Milletvekili Baki Şimşek, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, 30 Mart 2014 öncesi Mersin’in her tarafını olduğu gibi Erdemli’yi de dağıyla taşıyla ovasıyla, deniziyle adım adım dolaşarak görev talep ettiğini belirterek, "O zaman şunu söyledik; ‘Biz Mersin’i dolaştıkça hizmet konusunda ne kadar aç olduğunu, hizmetlerden ne kadar nasipsiz kaldığını gittiğimiz her yerde görüyoruz. Dolayısıyla bize yetkiyi verirseniz biz hizmeti kırsaldan merkeze doğru götürerek en azından bugüne kadar yaşanan adaletsizliği ortadan kaldıracak ve Mersin’i topyekûn inşallah hak ettiği yere getireceğiz’ dedik. O günden bu yana gece gündüz demeden Mersin’in mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek için bütün ekibimizle birlikte çalışıyoruz. İnşallah 2019’da da aynı şevk ve heyecanla, sizlerin dua ve destekleriyle yolumuza devam edeceğiz. Mersin’i hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz" dedi.
MHP Milletvekili Şimşek de, Hakkari’de askeri aracın devrilmesi sonucu şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet dileyerek, "Sözlerime başlamadan önce bugün Hakkari Şemdinli’de askeri aracın devrilmesi sonucu 2 askerimiz şehit, 7 askerimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamanın bedeli ağır. Yıllardır bu bedeli hep beraber ödüyoruz. Bu topraklarda biz bir ve beraber olduğumuz sürece ezan susmayacak, bayrak inmeyecek, vatan bölünmeyecek" diye konuştu. Erdemli Belediye Başkanı Tollu ise, yaptığı konuşmasında, "2014 sonrasında bu memleketin çok daha nitelikli hizmet aldığı, çok daha kaliteli hizmet aldığını vicdan sahibi herkes hakkını teslim eder diye düşünüyorum. Dünde bir şekilde koca koca iktidarlar geldi, buralarda hizmet sundular fakat 2014 yılından sonra sunulan hizmetlerin kat ve kat fazla olduğunu görüyoruz. Bu işi bilen, ehil ve liyakatli insanları iş başına getirdiğinizde hizmetin de ardı arkası bitmez" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından alanı dolduran vatandaşlar izledikleri güreş müsabakasında heyecan dolu dakikalar yaşadı. Müsabakalarda Kenan Gör kıyasıya kozunu paylaştığı rakibini yenerek başpehlivanlık unvanını kazandı. Başpehlivanlık için ter döken Eren Duran 2’nciliği göğüslerken, Hüseyin Civelek ve Ahmet Selbest 3’ncülüğü paylaştı. Dereceye giren güreşçilere ödüllerini Büyükşehir Belediye Kocamaz ve protokol üyeleri verdi.
Güreş müsabakalarının hemen ardından gerçekleşen konserde Ahmet Şafak, Deniz Toprak ile Ahmet Öngel konser verdi. Sanatçıların seslendirdiği şarkılar ve türküler eşlinde vatandaşlar unutulmaz bir gece geçirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!