Karakucak Güreşleri Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Karakucak Güreşleri Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2015 13:17

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN BÜYÜK TAARRUZ VE ZAFER HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN 2. KARAKUCAK GÜREŞLERİ, 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NDA GÖZNE MAHALLESİ’NDE YAPILAN MÜSABAKALARLA SONA ERDİ.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Taarruz ve Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen 2. Karakucak Güreşleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gözne Mahallesi’nde yapılan müsabakalarla sona erdi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Anamur Abanoz, Silifke Mara, Erdemli Avgadı, Çamlıyayla Zevzek Tepesi ve Gözne olmak üzere 5 ilçede düzenlenen 2. Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri’nin son ayağı Gözne’de gerçekleştirildi. Güreşleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da izledi. Güreş müsabakalarının son günü de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Er meydanına çıkan pehlivanlar, galip olabilmek için çetin mücadeleler verdi.
Gözne’de kıran kırana geçen müsabakaları vatandaşlarla beraber heyecanla izlediklerini belirten Başkan Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, “Bu güzel etkinliğin tüm Mersinimize, tüm ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu meydana çıkan, ter döken bütün pehlivanlarımıza sizler adına teşekkür ediyorum. Hakemlerimize ve federasyon temsilcilerimize teşekkür ediyorum. Müsabakalar boyunca gerçekten güzel güreşler izledik. Kıran kırana, heyecan dolu müsabakalar gördük. Karakucak Güreşleri boyunca ter döken güreşçilerimize de başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Gençleri bu spora teşvik etmek ve ata sporunu yaşatmak için çalıştıklarını dile getiren Kocamaz, Göznelilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da kutladı.
Öte yandan, Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri, Karakucak Güreşleri’nde kendilerine ev sahipliği yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin muhteşem bir organizasyona imza attığını ifade ederken, pehlivanlardan Ender Coşkun da Başkan Kocamaz’a Türkiye Güreş Federasyonu’nun tişörtünü hediye etti. Güreş Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Metin Ercan ise Başkan Kocamaz’a spora ve eğitime verdiği katkılardan dolayı Özgecan Aslan Eğitim Bursu hesap makbuzunu verdi. Kocamaz, bir süre önce kendisine plaket verilmesi yerine eğitim bursu hesabına para yatırılması talebinde bulunmuş, bundan sonra plaket almayacağını açıklamıştı.
Gözne’deki müsabakalarda başpehlivanlardan Rıza Yıldırım birinci olurken, Halil Hopur ikinci, Eren Turan ise üçüncü oldu. Pehlivanlar ödüllerini MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ile Kocamaz’dan aldı.
Karakucak Güreşleri kapsamında 5 gün süren müsabakalarda 13 kategoride yaklaşık bin 500’e yakın sporcu kıyasıya mücadele etti. Sporcular, Minik Yıldızlar kategorisinde 32, 35, 38, 42, 46, 50 kiloda, Büyükler kategorisinde ise 55, 60, 66, 74, 84, 96, +96 kiloda güreşti. Her müsabaka sonunda, birinciler 500 ile 4 bin TL, ikinciler 300 ile 2 bin 400 TL, üçüncüler ise 200 ile bin 600 TL arasında toplam 33 bin 500 TL değerinde 39 ayrı ödül aldı. Müsabakalar boyunca toplam 167 bin 500 TL ödül verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!