Karaköy Meyhane’sinde sadece kadınlar çalışıyor

Celal Çapa, Karaköy Liman Restaurant’ın içinde Karaköy Meyhanesi adıyla yeni bir mekan açtı.

Geçtiğimiz gün uğradım; gerçekten mütevazı ve şirin bir yer olmuş. Ama şirinliği bir tarafa, asıl dikkat çeken nokta, burada sadece kadınların çalışıyor olması... Garsonundan komisine, aşçısından vestiyer görevlisine kadar tüm /images/100/0x0/55eb6060f018fbb8f8bd20b5çalışanlar kadın... Bu fikri Celal Çapa’ya eşi Şebnem Çapa vermiş, bana kalırsa iyi de etmiş. Sonuçta farklı bir işe imza atmışlar.

Marka tutkunlarının yeni adresi

Emre Ergani’nin nişanlısı Şebnem Işık, Teşvikiye’de Masque adlı bir butik açtı. Işık, butiğinde Chole, Marni, Kenzo, Roberto Cavalli, Marc Jacobs, Moschino, Dolce&Gabbana gibi dünyaca ünlü markalara yer veriyor ve haliyle bu markaların tutkunları onun mekanına akın ediyor. Teşvikiye Postanesi’nin yanında bulunan Masque’nin açılışı da gayet renkliydi. Figen Doğusoy ve Sinem Orhon, açılışa katılan isimler arasında yer aldı.

Evlenmekten çekiniyor

Aslıgül Atasagun ile yaklaşık iki yıldır birlikte olduğu inşaatçı sevgilisi Adnan Çebi’ye geçtiğimiz hafta bir davette rastladım. Genelde pek gecelerde görünmeyen ve birlikte poz vermek istemeyen çift, o akşam son derece rahattı ve objektiflerden kaçmadı. Bu arada Atasagun’un istemesine rağmen, ilk eşinden iki çocuğu olan Çebi’nin evliliğe pek sıcak bakmadığı konuşuluyor. Levent’teki Mövenpick Otel’in arsa sahibi de olan Adnan Bey, ikinci kez aynı hayalkırıklığını yaşamak istemiyor belli ki...

İki yalnız insanın filmi

Uğur Yücel ve Türkan Şoray’ın yanı sıra Yıldırım Memişoğlu, Ezgi Mola, Kadir Kandemir gibi isimlerin de rol aldığı "Hayatımın Kadınısın", önceki akşam ilk kez izleyici ile buluştu. 1980’lerde gazino dünyasının bir numaralı ismi olan Asuman’ın, alkol ve kumar bağımlısı kocasıyla yaşadığı mutsuz hayatı ve ona aşık Yücel adlı komşusunun yaşadıklarını konu alan filmin galası, Kanyon’da yapıldı.

Aynı zamanda filmin senaristi ve yönetmeni olan Uğur Yücel, "Bu iki yalnız insanın filmi... İstanbul’a, onun küçük insanlarına, Türk filmlerine dair bir film olduğunu düşünüyorum" dedi.

Davetsiz misafir

Galaya davetli olmadan gelenler arasında Ece Gürsel de vardı. Gürsel, kapıda davetiye soran görevlilere "Davetiyem yanımda değil, beni tanımıyor musunuz" diye çıkıştı.

Home Store el değiştirdi

Levent Penso, ailesine daha fazla zaman ayırabilmek uğruna, sahibi olduğu Home Store mağazalar zincirini Veysel Kadayıfçıoğlu’na sattı. Asıl işleri deniz nakliyatçılığı olan Kadayıfçıoğlu ailesi, artık Ankara, İzmir ve İstanbul’daki Home Store mağazalarının yeni sahibi... Ancak Levent Bey öyle birden bire işlerden el çekmeye niyetli değil. O yüzden, oğlu Serim’le beraber Akmerkez Home Store’un cafe’sini işletmeye devam edecek.

Modacıları aynı

Eda Taşpınar ve Victoria Beckham’ın favori modacıları aynı; Giambattista Valli... İtalyan modacının 60’lı yılların çizgilerini taşıyan kıyafetleri, bu iki ismin başını döndürüyor. Taşpınar, geçtiğimiz hafta Harvey Nichols mağazasının açılışına, yine aynı modacının imzasını taşıyan kıyafetiyle katılmıştı. Victoria Beckham ise son olarak Tom Cruise-Katie Holmes düğününde Giambattista Valli elbisesiyle boy gösterdi.

Sezon açıldı

İşletmeciliğini Lütfü Bengü’nün yaptığı Dalyan Kulüp, kış sezonunu açtı. Özel mönülerin sunulduğu Dalyan Restaurant’da, cumartesi geceleri de İhsan Kayral ve orkestrası, konuklara keyifli saatler yaşatıyor.

Partinin yıldızı

Nişantaşı’ndaki eski Shu Bar’ın yerinde artık yeni bir mekan var; Stnbl... Bu yeni kulübün açılışı önceki gün yapıldı. Açılış davetine Amerika’da yaşayan oğlu Sinan’ın arkadaşlarıyla gelen Çiğdem Kayalı, gecenin en seksi ve dikkat çekici isimlerindendi....

Ankara’da çalacak

Reina’nın başarılı dj’i Suat Ateşdağlı, bu gece Ankara’da çalacak. Ateşdağlı Ankara’nın gözde mekanlarından Mischa’da gençleri coşturacak.

Vakko’nun büyük sınavı

International Herald Tribune (IHT), her yıl farklı bir şehirde, moda ve lüks tüketim temalarının mercek altına alındığı "Luxury" adlı bir konferas düzenliyor. Moda anlamında dünyanın en prestijli konferansı olarak tanımlanan Luxury’nin bu yılki ev sahibi ise, son dönemlerde pek çok uluslararası projenin mekanı olmayı başaran İstanbul. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, IHT’un "Legion d’Honneur" ödüllü efsanevi moda editörü Suzy Menkes tarafından yürütülecek olan konferans, 7 Aralık sabahı gazetenin patronu Michael Golden ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in açılış konuşmalarının ardından, Menkes’in Osmanlı etkileşimleri ve İstanbul’un görsel cazibesi üzerine yapacağı konuşma ile devam edecek.

7 Aralık gecesi Esma Sultan’da düzenlenecek olan açılış gecesi resepsiyonunda ise, IHT ve Vakko isimleri bir araya geliyor. Gazetenin editörü Suzy Menkes tarafından teması "Chic & Sleek" olarak belirlenen gecenin, organizasyonunu Vakko üstlenecek.

En iyi tatil köyü seçildi

Seyahat ve turizm dünyasının ileri gelenlerini bir araya getiren ve 80 ülkede 25 bin üyesi olan Skal International, geçtiğimiz hafta Çırağan Sarayı’nda düzenlenen törenle 2006’nın "Skalite" ödüllerini dağıttı. Organizasyonda "En İyi Tatil Köyü ve Resort" ödülü Hillside Beach Club’a verildi. Alarko Holding Turizm Grup Başkanı Edip İlkbahar, başarılarının sırrının ekip olarak çalışmaları olduğunu söyledi.

Atlas 15 yaşında

Atlas dergisi, 15. yılına girerken "Türkiye Fotoğrafları Sergisi" ve "Atlas Keşif Müzesi"yle İstanbul’un büyük alışveriş merkezlerini dolaştı. 21 Kasım’da da etkinliğin son ayağı olarak, Metrocity’de özel bir 15. yıl kokteyli düzenlendi. Kokteyle Atlas’ın Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek ve dergi ekibinin yanı sıra çok sayıda konuk katıldı.
Yazarın Tüm Yazıları