Karaköprü’ye bin 200 nar fidanı dikildi

Güncelleme Tarihi:

Karaköprü’ye bin 200 nar fidanı dikildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 15:39

Karaköprü’ye bin 200 nar fidanı dikildi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA Karaköprü Belediyesi  Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde 30 bin metrekarelik alana ilçeye özgü bin 200 nar fidanı dikti. Nar fidanı dikme etkinliğinde konuşan Başkan Metin Baydilli; “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki son ağacı dikin” dedi.

Karaköprü Belediyesi, türkülere konu olan Karaköprü’nün narını yaşatmak için 30 bin metrekarelik bir alan bin 200 adet nar fidanı dikimini gerçekleştirdi.  Düzenlenen nar dikimi etkinliklerine Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, GAP Kız Anadolu Lisesi, Türk Telekom Ortaokulu, Doğa Koleji öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yanmaz, “Başkanımız bize böyle bir etkinlik yapacağını söylediğinde çok mutlu olduk. Çünkü bizim çocukluğumuzda Karaköprü’de çok narlık vardı. Yapılaşma ile birlikte bu azaldı. Parklar, bahçeler bir memleketin nefes alma yerleridir. Başkanımızın büyük çabalarını takdirle karşılıyoruz. Mümkün olduğu kadar park bahçe yapıyor. Ve özellikle bugün nar dikeceğiz. Bizler de bu etkinliğin içerisinde olduğumuz için çok mutluyuz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.



Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, “Orman haftası nedeniyle ağacın önemi ortaya çıkmıştır. Her zaman çam fidanı dikimi gerçekleşiyordu. Bugün farklı bir etkinlik ortaya çıkmış. Böyle bir etkinlik düzenlediği için Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin teşekkür ediyorum” diye konuştu. “Bilseniz ki kıyamet kopacak elinizdeki son ağacı dikin” diyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli; “Karaköprü Belediyemizin sözü var. Nüfusu kadar ağaç dikecek. Karaköprü’müzde nüfus 132 bin bizde 132 bin ağaç dikeceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü Şanlıurfa’mızda olmasına rağmen Şanlıurfa’mızda orman oranı yüzde 2 civarlarında. Bu rakam çok az. Sadece Orman Haftası nedeniyle değil, her yıl, her ay, her gün bizim ağaç dikmemiz gerekiyor. Dinimiz İslam; “Bilseniz ki kıyamet kopacak elinizdeki son ağacı dikin” buyuruyor. Bu sebepten dolayı biz her alanda ve her yerde, bölgeyi yeşillendirme adına her zaman için mücadele edeceğiz ve ağaç dikmeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından nar fidanı dikme etkinliğine geçildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!