Karakaya baraj yolu genişletiliyor

Güncelleme Tarihi:

Karakaya baraj yolu genişletiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 12:22

Karakaya baraj yolu genişletiliyor

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Karakaya Baraj Gölü sahil yolu projesinin önemli bir parçası olan Karakaya Baraj Gölü- Eski Malatya hattında yol genişletme ve standart geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Eski Malatya içinden geçmekte olan demir yolu köprüsünden baraj gölüne kadar olan 8 kilometrelik bölüm, 6 metreden 22 metre genişliğe çıkarılıyor. Genişletme çalışmalarına vatandaşlar da büyük destek veriyor. Yolun standartlara uygun hale gelmesi için tarla ve bahçelerinden yer veren vatandaşların, sınır perde duvarları ve çitleri ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde bazı muhtarlarla birlikte yolda incelemelerde bulundu. Yapılan genişletme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, en büyük hedeflerinin Baraj Gölünü Malatya ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Hava şartlarının müsaade ettiği ölçüde Malatya'nın her noktasında çalıştıklarını ifade eden Başkan Çakır, "Baraj gölüne inen mevcut 2 yolumuz var. Biz her 2 yolda da çalışmalar yapıyoruz. İlk yolumuz Çarmuzu'dan inip Hatunsuyu bölgemizden geçen yolumuz. 50 metrelik Çarmuzu bağlantı yolumuzu Kuzey Kuşak yolumuzla birleştirdik. Bu yıl Hatunsuyu hattını genişletme çalışmalarına başlayacağız. Bir diğer yolumuz ise Eski Malatya-Karakaya Baraj Gölü yolumuz. Demir yolu köprüsünden baraja kadar olan bölüm 8 kilometre. Bu bölüm çok dardı. 6-7 metre genişliğindeki yolumuzu 22 metre genişliğe çıkarıyoruz.  Genişletme çalışmalarında şimdiye kadar 48 bin metreküp toprak dolgu, 29 bin metreküp stabilize, 32 bin metreküp temel malzeme serimi yapıldı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!