Karagöz, Milli Takımı çukurdan çıkarabilir

Güncelleme Tarihi:

Karagöz, Milli Takımı çukurdan çıkarabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 1998 00:00

Engin KRATZER
Haberin Devamı

Tenis Milli Takımımız, politik bir nedenle düşürüldüğü, ‘‘Afrika çukuru’’ dediğimiz Davis Kupası'ndaki Afrika Grubu'ndan bir türlü kurtulamıyor. Son iki yıldır, fırsatı ucu ucuna kaçırdık. Şimdi önümüzde yeni bir şans var. 1998 Davis Kupası maçlarımızı 20-24 Mayıs tarihlerinde Makedonya'da oynayacağız. Müsabakalar iki grupta yapılacak. A Grubu'ndaki dört takım, Türkiye, Nijerya, Malta ve San Marino, B Grubu'nda da Litvanya, Makedonya, Tunus ve Moldovya yer alıyor. Gruplarında ilk iki sırada yer alacak dört takım, ikinci kademede karşılaşacak ve birinci ve ikinci takımlar Davis Kupası'nda bir üst zona yükselecekler.

Grubumuzdaki takımların tenis gücünü kısmen biliyoruz. Bu bakımdan ümitli olabiliriz. İyi seçilmiş, iyi hazırlanmış bir Milli Takım hiç değilse ikinciliği elde edebilir.

‘‘İyi seçilmiş ve iyi hazırlanmış’’ diyoruz. Çünkü bu sezon Milli Takımımız adeta kabuk değiştiriyor. Yıllarca Milli Takım oyuncusu olarak görev yapan 32 yaşındaki Alaaddin Karagöz, bu defa antrenör-oyuncu olarak takımın başında. Bütün dünyada bu tür teknik adamlar daha başarılı oluyorlar. Çünkü, uzun süre olayın içinde yaşamanın verdiği avantajlar var. Milli Takım'a çağrılan oyuncuların seçiminde genç yetenekler çoğunlukta. Karagöz, hem bu yılı düşünüyor hem de eldeki kadroyu gelecek yıllara hazırlamak amacında.

İsimler şöyle: Mustafa Azkara, Erhan Oral, Efe Üstündağ, Yalın Bilgin ve 18 yaş kuşağının en iyi olarak görünen, son turnuvanın birincisi Haluk Akkoyun. Maçlar, ‘‘Antuka’’ dediğimiz toprak zeminde yapılacak. Bunu dikkate alan Karagöz, 01-15 Mayıs tarihinde Milli Takım'ı antuka kortlara uygun olan Bursa'da kampa alacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!