Karagöl yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Karagöl yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 16:10

Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geçtiğimiz aylarda devraldığı ve yıllardır atıl durumda olan Çubuk Karagöl Tabiat Parkı’nda, rekreasyon çalışmalarına başladı. 

Haberin Devamı

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, Ankara’ya 70 kilometre uzaklıktaki alanda yürütülen çalışmaların, gölün doğasını bozmadan devam edeceğini belirterek, “Tabiat parkına gelen ziyaretçilerin kullanımına uygun olması amacıyla, alanda, geçirimli ve doğal bir malzeme olan granit küptaş, döşeme malzemesi olarak seçildi” dedi.

KAMPÇILIK VE İZCİLİK ÇALIŞMALARI

Göl çevresinde çadırlı kamp alanlarının da bulunacağını ve bu alanların ekolojik sisteme zarar vermeden ve bölgeye yük getirmeden kullanımının dikkate alındığını vurgulayan Bircan, bunun için en az riskli alanların seçildiğini söyledi. Bölgede kampçılık ve güvenli izcilik yapılacağını belirten Bircan, “Tabiat parkında, sonbahar renklenmesindeki harmoni ve hiyerarşinin bozulmaması için bitkilendirme çalışması, göl aynasından uzak olan günübirlik kullanım alanında yapılacak. Piknik alanları, otopark yapılacak. Alanda bulunan kır kahvesi de restore edilerek kapasitesi artırıldı. Bunların yanı sıra yeni tuvaletlerin inşasına başlandı, eski tuvalet de tadilattan geçirilecek, ayrıca bir mescit yapılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!