Karador Oltu’yu Gururla Temsil Etti

Güncelleme Tarihi:

Karador Oltu’yu Gururla Temsil Etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2015 10:22

KARADOY OLTU'YU TEMSİL ETTİ

Ardahan’da yapılan geleneksel 3. Rahvan At Yarışlarına Oltu’yu temsilen katılan Ergun Musaoğlu ve atı Karador, beğeni topladı.
3. Rahvan At Yarışlarında Oltu’yu gururla temsil ettiğini belirten Ergun Musaoğlu, “Rahvan Kültürünü yaşatma adına sakat olan atım Karador ile yarışlara katıldım. İyi bir derece elde ettik” dedi.
Yarışmalara Karador isimli atıyla katılan Musaoğlu, atının ilk yarışı olması ve bir ayağının da sakat olmasına rağmen beklediğinden çok daha üstün bir performans sergilemesinin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Şimdiden önümüzdeki yıl yapılacak yarışta atı Karador ile kupayı Oltu’ya getirmek istediğini aktaran Ergun Musaoğlu, “Nasipse seneye yapılacak yarışlara yine katılacağım ve Karador ile kupayı Oltu’ya getireceğiz” şeklinde konuştu.
Musaoğlu, atı Karador’u Türkiye Rahvan At Şampiyonası’na hazırladığına atıfta bulunurken “Aksi bir durum olmazsa Türkiye Şampiyonasında da iyi bir derece yakalayacağımızı düşünüyorum. Çalışmalarımız bu yönde. Atım Karador’a güveniyorum” diye konuştu.
Bu arada Ardahan Rahvan At Kulüp Başkanı Murat Arabul, bu tür yarışların il, ilçe ve köylerdeki at severleri bir araya getirdiğini belirterek amaçlarının bu sayede bir dostluk köprüsü kurmak olduğunu söyledi.
Bu yıl 3’ncüsünü düzenledikleri Rahvan At Yarışlarını geçen yıla nazaran çok daha fazla bir katılım olduğunun altını çizen Murat Arabul, “Geçtiğimiz yıl 30 civarında bir at yarışmalara katılmıştı. Bu yıl bu sayı 60’e çıktı. Önümüzdeki yıl bu rakam daha da artacaktır. Katılımdan ötürü son derece memnunuz” derken iştirakçilere ve vatandaşlara teşekkür etti.
Öte yandan başta Ardahan olmak üzere çevre il ve ilçelerden birçok at severin 3. Rahvan At Yarışlarına yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. 6 kategoride yapılan yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu.
Ardahan-Artvin karayolunun Sulakyurt Köyü mevkisinde gerçekleştirilen yarışmalar sonunda ’Baş at’ kategorisinde Murat Arabul, ’Büyük Orta’, ’Üçlü Tay’ ve ’Dörtlü Tay’ kategorisinde Atilla Özgen, ’Küçük Orta’ kategorisinde Yener Koçoğlu ve ’Baş Atlı’ kategorisinde ise Engin Apaydın atıyla birinciliği kazandı. Dereceye giren at ve at sahiplerine çeşitli ödüller verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!