Karadenizliler Genk’te buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Karadenizliler Genk’te buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:14

Avrupa’da yaşayan Karadenizliler, 1-5 Mart arasında Belçika’nın Genk kentindeki Limburghal’da düzenlenecek Karadeniz Kültür Sanat Festivali’nde buluşacak.

Haberin Devamı

Karadenizliler Genk’te buluşuyor

ANADOLU’nun en köklü kültürlerinden örneklerin sergileneceği festivalde, Karadeniz başta olmak üzere tüm Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerinden doğal alanlarına, sanatından zanaatına, lezzetlerinden geleneksel kıyafetlerine kadar pek çok konu, renkli sunum ve şovlarla anlatılacak. Tarihi ve turistik yerlerden doğal güzelliklere, spor olanaklarından bölgesel lezzetlere, bölge sanatından zanaatına kadar pek çok değer sergilenecek. Kurulacak standlarda fotoğraf ve videolarla Karadeniz bölgesi tanıtılacak.

Karadenizliler Genk’te buluşuyor

Haberin Devamı

BEŞ GÜN DEVAM EDECEK
Tatavla Grup’un düzenlediği 5 günlük festivalde edebiyattan müziğe, sinemadan tiyatroya Türk sanatçıların en etkili eserleri sergilenecek. Türk yazarların imza günleri, film gösterimleri, konser, dinletiler ve tiyatro oyunlarının yanı sıra hat, ebru, seramik, kukla gibi alanlarda sanat atölyeleri de açılacak.
Dağcılık, doğa yürüyüşü, kayak, avcılık, hava atlayışları, sualtı dalışları, motor yarışları gibi ekstrem sporların yapılabildiği Türkiye’deki bu olanaklar da ziyaretçilere anlatılarak ülke turizmini güçlendirmek adına çalışmalar yürütülecek.

Karadenizliler Genk’te buluşuyor

KUYMAK, MIHLAMA, İÇLİ KÖFTE...
Festivalde, Türk mutfağının en güzel örnekleri ziyaretçilerle buluşacak. Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Marmara, Ege ve Akdeniz mutaklarının tanıtıldığı standlar tüm ziyaretçiler için açık olacak. Ziyaretçiler, kuymaktan mıhlamaya, mantıdan içli köfteye ve daha birçok yöresel lezzeti tatma fırsatı bulacak.
Sanat, siyaset ve televizyon dünyasının ünlü isimleri festival kapsamında Avrupalı Türklerle buluşacak. Ayrıca Karadeniz müziğinin sevilen sesleri Yudum, Apolas Lermi, Selçuk Balcı, Grup Koliva konser verecek.

Haberin Devamı

KONSER TAKVİMİ
* 2 Mart Perşembe – Yudum Konseri
* 3 Mart Cuma- Apolas Lermi Konseri
* 4 Mart Cumartesi – Selçuk Balcı Konseri
* 5 Mart Pazar – Grup Koliva Konseri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!