Karadeniz zirvesine Medvedev geliyor

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz zirvesine Medvedev geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 21:40

RUSYA Başbakanı Dmitriy Medvedev’in İstanbul’da yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİÖ) Zirvesi’ne katılacağı açıklandı. Rusya hükümeti, Rusya Başbakanı Medvedev’in 22 Mayıs’taki KEİÖ Zirvesi’ne katılacak Rus heyetine başkanlık edeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Zirvede üye ülkeler arasındaki işbirliğini artırma, sınır ötesi karayolu, deniz ve enerji altyapısının geliştirilmesi de dahil olmak üzere Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü önündeki hedeflerin ele alınacağı belirtilen açıklamada, tarafların yenilenebilir enerji, enerji etkinliği, yeşil teknoloji, KOBİ’lerin kalkındırılması, bölgesel ve belediye yönetimi, bölge ülkelerinin ihracat potansiyelinin artırılması gibi konulardaki projeleri görüşmeye devam edeceği kaydedildi.

1992 YILINDA KURULDU

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Mayıs’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmede, Vladimir Putin’i 22 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak zirvede ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyacaklarını söylemişti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİÖ) , 1992 yılında Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerin bir araya gelmesiyle İstanbul’da kurulmuştu. Bu yıl, örgütün 25’inci kuruluş yıldönümü yine İstanbul’da kutlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!