Karadeniz Yemekleri, Bakırköy’de Görücüye Çıktı

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz Yemekleri, Bakırköy’de Görücüye Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 15:22

Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Çok Kültürlü Mutfak Hazinemiz” etkinliğinin dördüncüsünde Karadeniz Mutfağı’nın lezzetleri görücüye çıktı.
Karadeniz Mutfağı’nın meşhur lezzetleri Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen “Çok Kültürlü Mutfak Hazinemiz” etkinliğinde Bakırköylülere tanıtıldı. Yemekleri nasıl yaptıklarını anlatan maharetli ustaların yemek sunumu ise vatandaşlardan tam not aldı.
Karadeniz Mutfağı’ndan karalahana dolması, laz böreği, hamsili pilav, dible, kuymak, fasulye turşusu kavurması ve yoğurt üzeri mısır ekmeğini tadan vatandaşlar yemekleri beğeniyle yedi. Kaybolmaya yüz tutan lezzetleri Bakırköylülerin desteğiyle yeniden gün ışığına çıkartmayı amaçlayan etkinlik, Yeşilköy Sahil Balıkçılar Barınağı karşısında bulunan Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde her Salı değişik bir mutfağın tanıtımıyla gerçekleşiyor.
“Çok Kültürlü Mutfak Hazinelerimiz” etkinliğinde öne çıkan tarifler dönem sonunda kitap şeklinde vatandaşlarla buluşturulacak. Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, tüm İstanbulluları unutulmaya yüz tutan lezzetleri tanımaları için Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent Müzesi’ne davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!