Karadeniz Rüzgarı Ulucanlar'da esti

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz Rüzgarı Ulucanlarda esti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:49

Karadeniz Rüzgarı Ulucanlar'da esti

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ULUCANLAR Yarı Açık Cezaevi Sergi Salonu Ressam Yadigâr Odabaş'ın 'Karadeniz Rüzgârı' isimli yağlı boya sergisine ev sahipliği yaptı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin de gezdiği sergide yaklaşık 50 eser yer aldı. Sergide kadına yönelik şiddeti konu alan çalışmalardan Atatürk portresine, Karadeniz kültürünü yansıtan tablolardan Çanakkale Destanı resimlerine kadar çok sayıda farklı eser dikkat çekti. Sergi, 8 Aralık tarihine kadar Ulucanlar Yarı Açık Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebilir.

YÜZLERCE SANATSAL FAALİYETE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ilçede sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına dikkat çekti. Çocukların sanatla mutlaka uğraşması gerektiğini kaydeden Başkan Tiryaki, kültür merkezlerinde eğitim alan çok sayıda kadının ve çocuğun yüzlerce sergi açtığını hatırlattı. Sanata teşvik açısından önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Tiryaki, gelişmişlik ile sanatın bağlantılı olduğunu söyledi. Altındağ Belediyesi bünyesindeki mekânlarla çok sayıda kültürel ve sanatsal faaliyete ev sahipliği yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Tiryaki: “Sanatçılara destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

BAŞKAN TİRYAKİ DOĞRU BİR ÖRNEK

Ressam Yadigâr Odabaş, Altındağ Belediyesi'nin sanata verdiği önemle diğer yerel idarelerden çok farklı bir yerde olduğunu vurguladı. Ankara'da kültür ve sanat mekânlarına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Odabaş, Altındağ Belediyesi'nin bu doğrultuda önemli bir eksikliği ortadan kaldırdığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!