Karadeniz’de kafes balıkçılığında artan balık çeşidi

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz’de kafes balıkçılığında artan balık çeşidi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:43

Karadeniz’de kafes balıkçılığında artan balık çeşidi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ ORDU, (DHA)- ORDU’nun Perşembe İlçesi açıklarında Karadeniz’de levrek ve somon balığı üretimi yapılan ağ kafeslerde, 2 yıl önce deneme amaçlı üretimine başlanılan sivriburun karagöz balığı umut verdi. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, geçen yıl yeni tür olan 50 ton sivriburun karagöz balığı üretimi yapıldığını söyledi.
Ordu'nun Perşembe İlçesi’nde Karadeniz açıklarında, 22 yıl önce denizdeki ağlarda kurulan kafeslerde üretimine başlanılan levrek ve somona yeni bir balık daha eklendi. 2 yıl önce projelendirilerek Karadeniz’de ilk kez Perşembe açıklarında deneme amaçlı üretimine başlanılan sivriburun karagöz balığı hasadına başlandı. Geçen yıl 50 ton sivriburun karagöz balığı üretimi yapılan kafeslerde önümüzdeki yıllarda üretim miktarının daha da artırılması hedeflendi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, kentte iç su ve denizlerde yıllık ortalama 1000 tona yakın balık üretimi yapılırken, bu rakamın geçen yıl 2 bin 600 tona çıktığını, önümüzdeki yıllarda ise bu rakamın 5 bin tona yükselmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Ordu’nun Karadeniz’de 121 kilometre kıyı şeridine sahip olduğunu, su ürünleri ve yetiştiriciliği açısından bunun önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çeken Kemal Yılmaz şunları söyledi:  
"Ordu genelinde iç su ve denizlerde su ürünleri yetiştiriciliği yapan 30 adet üretim tesisi bulunuyor. Bu tesislerden yedisinde deniz sahasında ağ kafeslerde üretim yapılıyor. Deniz sahasında yapılan üretimin büyük bölümü Perşembe ilçemizde bulunuyor. Perşembe’deki ağ kafeslerde somon ve levrek balığı yetiştiriciliğinin yanı sıra geçen yıl yeni bir tür olan sivriburun karagöz balığı üretimi başladı. Perşembe, Ünye, Altınordu ve Gülyalı ilçemizde ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği için 5 yeni uygun yer tespit edildi. Deniz ve baraj sahalarının üretime kazandırılmasıyla ilimizde üretim kapasitesini önümüzdeki yıllarda 5 bin tonun üzerine çıkarmayı hedefliyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!