Karadeniz Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Karadeniz Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 13:26

- Tarım politika ve uygulamalarının değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik başkanlığında Trabzon'da gerçekleştirildi

TRABZON (AA) - Tarım politika ve uygulamalarının bakanlık çalışanları ile tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 bölgede düzenlenmesi planlanan Bölgesel Ortak Akıl Toplantılarının 4'üncüsü Trabzon'da yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında bir otelde düzenlenen toplantı basına kapalı gerçekleştirildi.
Daha önce Şanlıurfa, Bursa ve Adana'da gerçekleştirilen toplantının Karadeniz Bölgesi ayağına Trabzon, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin olmak üzere 16 ilden katılım sağlandı.
Karadeniz Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı kapsamında, ilk toplantı bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla "Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" adı altında düzenlendi. Bu toplantının ardından, bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge müdürleri ve bağlı kurum ve kuruluşların müdürleriyle de "Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı" düzenlendi.
Yarın da bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşların temsilcileri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversite temsilcileri, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla Bölgesel Sektörel Ortak Akıl Toplantısı gerçekleştirilecek. Daha sonra, ilgili sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla "Fındık Sektörü Değerlendirme Toplantısı" yapılacak.
Bakan Çelik, 28 Şubat'ta Rize'de gerçekleştirilecek "Çay Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na da katılacak.
Bölgesel ortak akıl toplantılarının İç Anadolu Bölgesi için 11-12 Mart'ta Konya'da, Ege Bölgesi için 1-2 Nisan'da İzmir'de ve Doğu Anadolu Bölgesi için 15-16 Nisan'da Erzurum'da yapılması planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!