Karadağ'da Tanjevic dönemi

Güncelleme Tarihi:

Karadağda Tanjevic dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 19:06

A Milli Basketbol Takımı ve Fenerbahçe Ülker'in eski çalıştırıcısı Bogdan Tanjevic, Karadağ A Milli Takımı'nın başantrenörlüğüne getirildi.

Haberin Devamı

Karadağ doğumlu Tanjevic'in, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemeleri sonuna kadar sözleşme imzaladığı bildirildi.

Tanjevic, imza töreninde yaptığı açıklamada, görev süresince özellikle genç oyunculara odaklanacağını belirterek, ilk hedefinin Karadağ ile 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmak olduğunu kaydetti.

Ülkedeki tüm basketbol kulüplerini ziyaret edip, kendilerine nasıl yardım edebileceklerini görüşeceğini söyleyen Tanjevic, bu şekilde takımların başantrenörleriyle doğrudan fikir alışverişinde bulunmayı planladığını ifade etti.

Tanjevic, daha önce de milli takım çalıştırdığını ve bu konuda tecrübeli olduğunu aktararak, "Önemli olan iyi savunma yapmamız. İlk hedefim 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na katılmak" dedi.

Karadağ Basketbol Federasyonu'nun teklifini kabul etmesinde en çok ülke halkının ve oyuncularla ilişkilerinin etkili olduğunu söyleyen Tanjevic, "Oyuncularla çalışmayı özledim. Sahada olmayı, oyuncularla çalışmayı seviyorum" diye konuştu.

Tanjevic, 2006 yılında bağımsız olan Karadağ'ın tarihindeki dördüncü başantrenör oldu. Tanjevic'ten önce milli takımı Dusko Vujosevic, Dejan Radonjic ve Luka Pavicevic çalıştırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!