Karacasu'da 1142 çiftçiye 48 bin zeytin fidanı

Güncelleme Tarihi:

Karacasuda 1142 çiftçiye 48 bin zeytin fidanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2018 16:44

Karacasu'da 1142 çiftçiye 48 bin zeytin fidanı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Karacasu ilçesinde, 1142 üreticiye, toplam 48 bin zeytin fidanı dağıtılacağı bildirildi. Muhtarlar aracılığıyla dağıtılacak fidanlarda, önceliğin organik tarım yapanlara verileceği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Aydın İl Müdürlüğü tarafından Karacasu, Bozdoğan ve Çine ilçelerindeki üreticilere zeytin fidanı dağıtılması için bir süre önce proje çalışması başlatıldı. Üreticilere dağıtılacak palamut, gemlik ve manzelina türündeki zeytin fidanlarının toplam 714 bin lira olan tutarının 500 bin lirasının Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bütçesinden karşılanacağı bildirildi. Kalan kısmın ise fidan dağıtılacak üreticilerden karşılacanağı belirtildi. Fidan dağıtımı Karacasu'dan başladı. Karacasu'daki 1142 üreticiye toplam 48 bin zeytin fidanı dağıtımı için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, CHP'li Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Aktaş, AK Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç, Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Bozdoğan Ziraat Odası Başkanı Galip Özel, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, şunları söyledi:

"Arkadaşlar dünyanın genelinde ne varsa ülkemizin her köşesinde de o var. Kum, güneş, deniz, dağ, taş, kayak turizmi, tropikal meyve. Ne ararsanız var. Türkiye dünyanın bir özetiyse Aydın da Türkiye'nin bir özetidir. Türkiye'nin tamamında ne yetişiyorsa Aydın'da hepsinin en iyisi yetişiyor. Aydın, özel bir il, Aydın Türkiye'nin gözbebeği bir il. İşte bunun içindir ki, ülkemizin neresinde olursak olalım bulunduğumuz yerdeki topraklarımızın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. İnanın ki bir cennette yaşıyoruz. Bunun kıymetini çok iyi bilmeliyiz ve en iyi  şekilde değerlendirmeliyiz.  Ülkemiz topraklarının her santimetrekaresini terle suladığımız zaman, okullarında çocuklarımız gürül gürül okuduğu zaman muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkararak refah bir şekilde yaşama imkanına kavuşuruz."

Konuşmaların ardından Vali Köşger ve beraberindekiler tarafından muhtarlar tarafından belirlenen, öncelikle organik tarımla uğraşan çiftçilere fidanları dağıtıldı. Karacasu ilçe Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, günün anısına Vali  Köşger'e, Karacasu'ya özgü, seramik ustalarının el işçiliğiyle yaptığı gelin bardağını hediye edip, hikayesini anlattı.

Bahattin ALBAYRAK / KARACASU (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!