Karaca: Görevden almalar tarihe kara bir safya olarak geçecek

Güncelleme Tarihi:

Karaca: Görevden almalar tarihe kara bir safya olarak geçecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 19:35

Karaca: Görevden almalar tarihe kara bir safya olarak geçecek

Haberin Devamı

Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), (DHA)- OLAĞANÜSTÜ Hal (OHAL) kapsamında yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki görevlerinden ihraç edilenlerle ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, akademisyenlerin ihraç edilmesinin üniversitelerde muhalifleri tasfiye etmeyi amaçladığını ve görevden almaların tarihe kara bir sayfa olarak geçeceğini söyledi.
Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanlığı ziyaretinde görevden almalarla ilgili açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Kamuran Karaca ihraç edilen akademisyenlerle ilgili açıklama yaptı. Karaca, "1 Eylül tarihinde Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamuda binlerce personel görevlerinden ihraç edildi. Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi'nden de 20'si 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' bildirisinde imzası bulunan 39 akademisyen görevlerinden ihraç edilmişti. Bu akademisyenlerin üniversitelerinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçisi olarak listelenmesi, bazı rektörlerin fırsat bilerek ihraç adı altında muhaliflerin tasfiyesini hedeflediğini açıkça ortaya koyan bir durumdur" dedi.
'TARİHE KARA BİR SAYFA OLARAK GEÇECEK'
Akademisyenlerin ihraç edilmesinin üniversitelerde muhalifleri tasfiye etmeyi amaçladığını ifade eden Karaca konuşmasını söyle sürdürdü:
"Görevden almalar tarihe kara bir sayfa olarak geçecek. YÖK'ün kendisine ulaşan bu listeleri geri göndermeyip Başbakanlığa iletmesi asla kabul edilemez ve bunun hesabı meşruiyet ve akademik gelenekler çerçevesinde verilmek zorundadır. YÖK, ülkemizin akademik birikimini dinamitleyen bu gelişmelerden birinci derecede sorumludur ve bu uygulamasıyla tarihe kara bir sayfa olarak geçmiştir."
'HAKSIZ BİR ŞEKİLDE GÖREVLERİNDEN ALINDILAR'
Kamu görevlilerinin haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden alındığını savunan Karaca, "Kamu görevlilerinin görevlerine iade edilmelidirler. Bizler kamu görevinden çıkarılacak kimselerin ancak hukuki deliler temelinde bu cezaya çarptırılabileceğinin bir kez daha altını çizmek isteriz. Darbe sonrası ilan edilen OHAL rejiminin puslu havasından yararlanarak Türkiye'nin demokrasi, emek ve barış, yanlısı akademik geleneği ile hesaplaşmak isteyen idarecileri uyarıyoruz. İhraç ettiğiniz adları Türkiye'nin emek, barış ve insan hakları mücadelesine kazılı bilim insanları bu zorbalıklar karşısında yılmayacaklardır. Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen tüm kamu görevlileri görevlerine iade edilmeli, etkili soruşturmalarla suçları kanıtlanana kadar herkesin masum olduğu ilkesi temel alınmalıdır" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!