Karabük'ün hasreti sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Karabükün hasreti sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 12:42

Bank Asya 1. Lig'den Turkcell Süper Lig'e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor, son 21 maçında yenilgi yüzü görmeyerek ligin bitimine 4 hafta kala en son 1998-1999 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'e yükseldi.

Haberin Devamı

Bu sezon Bank Asya 1. Lig'de aldığı başarılı sonuçlarla Süper Lig'e çıkmayı garantileyen kırmızı mavili ekip, 1998-1999'da Birinci Ligdeki (Süper Lig) kötü karnesini tekrarlamayarak kalıcı olmayı hedefliyor.

1998-1999'da en fazla yenilen takım (21 maç), 26 golle en az gol atan takım, kendi sahasında en başarısız takım (17 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi: 17 puan) ve deplasmanda en başarısız takım (17 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik, 13 yenilgi: 6 puan) istatistikleriyle küme düşen Kardemir Karabükspor, geçmişteki tecrübesiyle Süper Lig'de tutunmayı planlıyor.

Bank Asya 1. Lig'de yaptığı son 21 maçta mağlubiyet görmeyen takım, ligin ilk yarısında Konyaspor ve Orduspor dışında yenilgi almadı. Yaptığı 30 maçta 20 galibiyet ve 8 beraberlik ile 2 yenilgi alan kırmızı mavili ekip, yediği 22 gole karşın 66 gol atma başarısını gösterdi.

Haberin Devamı

Ligde en yakın rakibi Bucaspor ile arasında 9 puan fark bulunan Kardemir Karabükspor, sezonun en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı unvanını koruyor.

Ligde gol krallığında 16 golle Yasin Avcı ilk sırada yer alırken, Nijeryalı takım arkadaşı Emenike de 14 golle kendisini yakından takip ediyor.

SÜPER LİG'DE KALICI OLMAK HEDEF

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut yaptığı açıklamada, sezona ilk 6 takım arasında yer almayı hedefleyerek başladıklarını, ama içlerinde hep liderliğe oynama inancının olduğunu söyledi.

Sezon başında dikkatleri takımlarının üzerine çekmemek için hedeflerini küçülterek açıkladıklarını anlatan Tankut, şöyle konuştu: “4. haftada evimizde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kaldığımız maç bizim için dönüm noktası oldu. Kaybettiğimiz puandan sonra kendimize geldik. O maçta ligin ne kadar zor geçeceğini ve çalışmalarımızı daha da artırmamız gerektiğini anladım. Ama hiçbir zaman umudumuz kırılmadı. İlimizde oluşan birliktelik ve kenetlenme her zaman bizim ayakta durmamızı sağladı. Sonuçta hedeflerimize ulaştık. Süper Lig'de bu sefer kalıcı olacağız.”

BORÇSUZ KULÜP

Kardemir Karabükspor'un borcunun bulunmadığını, en önemli destekçilerinin de Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) ve burada çalışan işçiler olduğunu ifade eden Tankut, şöyle dedi:
“Gelirlerimiz yıllık ortalama 8 milyon liradır. KARDEMİR'den satılan her demirden takımımıza belirli oranda pay aktarılıyor. Fabrikada çalışan işçiden kesintiler, reklam paylarımız ve İddaa, gelirlerimizin önemli kısmını oluşturuyor. Biz kendimizi 1800 derece sıcağın karşısında çalışan demir işçisine her zaman sorumlu hissediyoruz. Bunun için paramızın her kuruşunu çok düşünerek harcıyor ve iyi transferler yapmaya çabalıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!