Karabük'te yeni yıl hedefi büyük

Güncelleme Tarihi:

Karabükte yeni yıl hedefi büyük
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2011 10:09

Kardemir Karabükspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz, bu sene ligi tanıdıklarını, gelecek yıl bütçelerini yükselterek daha farklı hedefler içerisinde koşan bir takım oluşturacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kardemir Karabükspor hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Bucaspor maçının hazırlıklarına başladı. Tozo, Şenol, Muhammet Hanifi sakatlıkları nedeniyle antrenmana katılmazken, Deumi, Angelov, Kerim ve Muhammet Özdin düz koşu yaparak antrenmanı tamamladı.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen Metin Yılmaz bu sene ligi tanımaya başladıklarını açıklayarak, "Gerek bu ligin havası, gerekse nerelerde nasıl hamleler yapılması gerektiği konusunda dersimizi aldık. Bu sene içinde eksik yaptığımız bazı şeyleri önümüzdeki sene yapmak istemiyoruz. Bütçemizin rakamlarını biraz daha yükseltebileceğiz ve daha farklı hedefler içersinde koşabilen bir Karabükspor oluşturabilmek içinde çalışmalara devre arasından itibaren başladık. Bu sene şanssızlıklar, sakatlıklar ve maç içersindeki motivasyon eksikliklerimiz gibi değişik nedenlerden dolayı hiç beklemediğimiz puan kayıplarına uğradık. Bu puan kayıpları olmasaydı hedeflediğimizin çok daha üstünde değişik hedefler içinde koşabilecektik. Ancak bugün itibariyle 37 puanımız var ve bizim hedefimiz 58 puanla ligi tamamlamaktır. Bu hedef içersinde koşacağız" dedi.

Emenike hakkında çıkan transfer haberlerine değinen Yılmaz, şöyle konuştu: "Emenike, Karabükspor'un 3 yıllık mukavelesi olan bir oyuncusudur. Biz Emenike ile ilgili düşüncülerimizi daha önce söyledik. Kulübümüzün ve oyuncumuzun menfaatleri doğrultusunda bu transfer gerçekleşebilir diye. Bunları söylememize rağmen her gün Emenike ile ilgili olarak transfer haberleri yaşanmaya devam ediyor. Basında çıkan haberlerin hepsi boş. Yönetim olarak sezon sonunda bunun değerlendirmesini yapacağız. Emenike'nin sakatlığından dolayı bu haberlere bakabilecek bir durumda değil. Emenike bir an önce formasını giyerek geçmişte olduğu gibi Karabükspor'un başarısı için kalan haftalarda ter dökmenin hesabını yapıyor."

Antrenmanda gazetecilerin sorularını cevaplayan teknik direktörü Yücel İldiz ise, Bucaspor'un durumunun kritik olduğunu söyleyerek, "Ligin aşağısında bulunan son 3 takımın durumu oldukça kritik ve işleri kolay değil. Bucaspor'da bu takımlardan bir tanesi. Kesinlikle ve kesinlikle işimizin çok zor olacağını biliyoruz. Son derece zorlu bir müsabakaya gideceğimizin bilinci içersindeyiz. Rakibimiz son haklarını kullanıyor ve bu sebeple mutlak kazanmak isteyeceklerdir. Bizim sezon başından bu yana süre gelen bir çizgimiz var. Bu çizgimizi devam ettirmek adına son haftalara girilirken oynadığımız futbolu puanlara yansıtmak için kazanırsak çok büyük ciddi avantajlar elde edeceğimizin bilinci içersinde bu maça gideceğiz. Sezon başında hedef olarak ilk 10 takım içersinde olmak, iyi futbol oynayarak ligin rengi olmak istiyoruz demiştik. Özellikle sahamıza gelen takımlara karşı futbol adına korkulu rüyalar yaşatmak istiyoruz demiştik. Sanırım bunları başardık. Sezon sonuna kadar da başarmak istiyoruz" dedi.

Sakatlıklara konusunda şanssızlık yaşadıklarını ifade eden İldiz, şunları söyledi:

"Normal sakatlıklar yaşamadık. Sakat oyuncularımız çok uzun süre takımdan ayrı kaldılar. Ancak hep söylüyorum, sahaya 11 kişi ile çıkıyoruz. Bizim takımın en büyük özelliğinden bir tanesi birbirini tamamlayıcı oyunculardan kurulu olması, hangi arkadaşımız sahaya çıkıp görevini yaparsa o görevine devam ediyor. Kendi içimizde rekabet yaratabiliyoruz. Elimizden geldiğince sağlam oyuncularla oynayıp ligi en iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Tozo ameliyat oldu. Şenol sezonu kapattı. Emenike bu hafta belki 18 kişilik kadroya girebilir. Kerim bu hafta bizimle çalışmaya başladı ve belki bu hafta sonu veya önümüzdeki hafta devreye girebilir. Muhammet Hanifi'nin sakatlığı var. Angelov, Muhammet Özdin ve Deumi'nin ise hafif sakatlıkları olduğu için düz koşu yapıyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!