Karabük'te TSO çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Karabükte TSO çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 16:25

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, "Akredite olmuş bir kurum olarak 2015-2018 yıllarını kapsayan stratejik bir plan hazırladık" dedi.

Özcan, Hasan Doğan Spor Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bir yıl içerisinde ekip olarak Karabük için çok güzel işler yaptıklarını belirterek, bu çalışmalardan dolayı kendilerini başarılı bulduklarını söyledi.

Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda Özcan, Filyos Limanı, Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Organize Bölgesi projelerini anlattı.

"TSO başkanlığında bir yılımı doldurmuş bulunuyorum. Burada öncelikle hayallerden daha çok yaptığımız ve yapacağımız icraatları konuşmak istiyorum" diyen "Akredite olmuş bir kurum olarak 2015-2018 yıllarını kapsayan stratejik bir plan hazırladığımızı belirtmek istiyorum. Öncelikle personel eğitimleri başta olmak üzere, dijital arşivleme sistemi, web sitesi oluşturmak üzere odamızda önemli yenilikler oluşturduk. Bir çok kuruluşumuzla ortaklaşa yaptığımız çalışmalar kapsamında bin 700 kişiye girişimcilik kursu verdik ve akabinde 200 yeni iş yeri açıldı" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

KARDEMİR'in Karabük için önemine değinen Özcan, şunları söyledi:

"Çin'in uyguladığı dışarıya ucuz mal satma politikası demir-çelik sektörünü etkiliyor. Bildiğiniz gibi Türkiye'de kurulu olan bir demir-çelik üreticileri derneği var. Duyduğumuza göre bu dernek içinde 3 ayrı görüş varmış. Şuanda devlet yetkililerimizin konuyla ilgili çalışma yaptığını duyuyoruz. Kesinlikle Çin ürünlerine kota uygulanması lazım. KARDEMİR yetkililerimizle görüşerek kendilerinden belge, bilgi aldık. Tabi ki Ankara'da bizimde çalışmalarımız var. Söylediğim gibi KARDEMİR bizim halkımızın olmazsa olmazları arasında. Ancak şirket yetkilileri de halkla bütünleşmesi lazım. Örneğin Cumapazarına gidip oradan domates alması lazım. Esnaftan alışveriş yapması lazım."

Özcan, zaman zaman TSO üzerinden siyaset ve dedikodu yapıldığına işaret ederek, "Bunlar tamamen beyhudedir. TSO'ya çomak sokmak Karabük'e hiçbir şey kazandırmayacaktır. Biz oturduğumuz koltuğun ağırlığının bilincindeyiz" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İl Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Saylar da Karabük'ün KARDEMİR, Safranbolu, üniversite ve Karabükspor olmak üzere 4 önemli değeri olduğunu belirtti.

Filyos Liman Projesi'nin 2023 yılına kadar hükümetin önemli programları arasında olduğunu aktaran Saylar, "Karabük Ticaret ve Sanayi Odası'nın en büyük çalışmalarından biri de arsa üretmek. Şuanda sanayimizde ki arsa sorununu tamamıyla çözdük. 2019 yılına kadar organize sanayi bölgemizde ki çalışan sayımız 10 bin kişiyi geçer" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!