Karabük’te organik kurbanlıklara talep çok

Güncelleme Tarihi:

Karabük’te organik kurbanlıklara talep çok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 15:52

Karabük’te organik kurbanlıklara talep çok

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK’te büyükbaş hayvan yetiştiricisi Tuncay Coşkun, yaylada yetiştirdikleri hayvanları satışa sunduklarını belirterek,’’ Köylerden hayvan aldığımız zaman lezzeti, bir tadı oluyor. Çünkü hiçbir katkı olmadan organik besleniyor. Çayırda yiyor, gölden içiyor. Geçen sene 8,5ile 9 bin TL’ye sattığımız danaları bu sene 9 bin ile 9,5 bin TL’den satıyoruz. Şu anda talep çok’’ dedi.
Karabük merkeze bağlı Kahyalar Köyü’nde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Tuncay Coşkun, özellikle büyükbaşta kurban edilmeyecek hayvanların satışının yapıldığına dikkat çekti. İslami kurallara göre bir dana veya düvenin kurban edilebilmesi için 2 yaşını doldurmuş olmasının gerektiğini ifade eden Coşkun,’’ 13-14 aylık hayvan için ‘bu kurban olabiliyor’ denilip satış yapmak isteyenler için dikkatli olmak gerekiyor. Değişik ilaçlar veriyorlar, küspe yapıyorlar ve hayvan büyüyor. 2 yaşındaki bir hayvanın boyuna ulaşabiliyor. 2 yaşını doldurmuş hayvan alt çenesinin ortasındaki iki süt dişinin düşüp yerine kalıcı dişinin çıkması ile anlaşılabilir. Ağzındaki 2 dişi atması gerekiyor. Büyük dişlerin çıkması lazım. Kurban olamayacak hayvanda dişler ince olur. Aynı zamanda kurbanın topal ve kör olmaması, ağzında salya olmaması, tüylerinin de parlak olması gerekiyor’’ diye konuştu. Yaylada yetiştirdikleri hayvanları satışa sunduklarını belirten Coşkun,’’ Köylerden hayvan aldığımız zaman lezzeti, bir tadı oluyor. Çünkü hiçbir katkı olmadan organik besleniyor. Çayırda yiyor, gölden içiyor. Burada keseriz, tencereye girecek şekilde etini, kemiğini hazırlarız. Geçen sene 8,5-9 bin TL’ye sattığımız danaları bu sene 9-9,5 bin TL’den satıyoruz. Şu anda talep çok’’ dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!