Karabük'te 'Milli İstihdam Seferberliği' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Karabükte Milli İstihdam Seferberliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 16:40

Karabük'te 'Milli İstihdam Seferberliği' toplantısı

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK Valisi Mehmet Aktaş başkanlığında 'Milli İstihdam Seferberliği' toplantısı yapıldı.
Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Sami Acar, MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, Karabük Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile sanayici ve iş adamları katıldı.
Vali Mehmet Aktaş, hem ülke ekonomisi olarak, hem de firma düzeyinde büyüyebilmek için daha fazla üretmenin ve daha fazla istihdam sağlamanın gerekliliğine vurgu yaparak şöyle dedi:
"Üretimin en önemli unsurlarından birisi şüphesiz istihdamdır. İstihdam oranı arttıkça, üretim arttıkça piyasaya daha fazla para girişi olacaktır. Piyasaya giren o para, ekonomiyi daha fazla canlandıracak ve daha fazla büyütecektir. Dolayısıyla üretimin en önemli iki unsuru biri hammadde ise diğeri işgücü, istihdamdır. Biz bugün işin istihdam boyutunu konuşacağız. Karabük olarak el birliği ile bunların en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız."
Kamuya düşen görevin istihdam seferberliğini tam anlamıyla özel sektöre anlatmak ve ondan sonra da her türlü teknik desteği vermek olduğunu söyleyen Vali Aktaş şöyle devam etti:
"Kamu olarak bütün ilgili birim yetkilileri ve çalışanları olarak en üst düzeyde faydalanabilmeniz için var gücümüzle çalışacağız. Biz sizden daha istekli olacağız, sizden daha gayretli olacağız bundan hiç şüpheniz olmasın. Yeter ki siz istihdam teşviklerinden faydalanmak istediğinizi bir şekilde bize iletin, biz ondan sonrasını Allah’ın izniyle sizin adınıza takip ederiz ve her işinizi kolaylaştırırız, onun garantisini burada ben arkadaşlarım adına veriyorum. Biz bize düşen kısmında kesinlikle sizin arkanızdayız, size her türlü desteği vereceğiz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!