Karabük'te CHP'den protesto

Güncelleme Tarihi:

Karabükte CHPden protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 16:24

Karabük'te CHP'den protesto

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) - KARABÜK’te CHP'liler, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.
Yaklaşık 100 partili, 'Adalet' yazılı dövizlerle Kemal Güneş Caddesi’nde toplandı. Partililer, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Yaşasın adalet mücadelemiz", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı. İl Başkanı Erdoğan Dinçel, Türkiye’de sorunların derinleştiğini belirterek şöyle dedi:
"Pek çok insan hangi suç nedeniyle açığa alındığını ve hangi suç nedeniyle görevden uzaklaştırıldığını bilmemektedir. Bir yandan FETÖ ile mücadele edilirken, bir yandan da FETÖ ile mücadele adı altında birçok solcu, devrimci, demokrat ve yurtsever, kamu görevinden uzaklaştırılmakta, kamudan tasfiye edilmektedir. Bugün bu ülkede, damatlar, FETÖ terör örgütünün siyasi kanadındaki imamlar, Atatürk’ün manevi şahsına hakaret eden sapkınlar, kadınlarımızı acımasızca katledenler, siyasi iktidara yakın ve yandaş olanlar serbest bırakılarak ve elini kolunu sallayarak gezmekte,  yaşamlarını sürdürmektedir. Ancak halkın oyu ile milletin temsilcisi olarak seçilenler, gazetecilik görevi yaparak halkı bilgilendirmek ve gerçekleri ortaya çıkarmak için haber yapanlar cezaevlerine, zindanlara atılmaktadır. Toplumda adalet duygusunu sağlamak, hukukun herkese eşit uygulandığı, adalet dağıtanların tarafsız ve bağımsız kararlar aldığı bir sistem ile olanaklıdır. Bunun yolu da parlamenter sistemin, yani kuvvetler ayrılığının güçlendirilmesi ile mümkündür."
Dinçel’in konuşması sırasında caddeden geçen bir kişi, "Bir daha da gelemezsiniz iktidara" diye bağırınca partililer tepki gösterdi. Dinçel, "Provokasyona gelmeyin" diyerek partilileri uyardı. Partililer açıklamanın ardından dağıldı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!