Karabük'te 15 Temmuz yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Karabükte 15 Temmuz yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2017 02:51

Karabük'te 15 Temmuz yürüyüşü

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)- KARABÜK'te, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Yenişehir Mahallesi’ndeki İmam Hatip Lisesi önünden başlayan yürüyüşe Vali Kemal Çeber, Ak Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin uysal, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Kalabalık, belediye bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Vatan sana canım feda’ sloganları atarak Atatürk Anıtı’na yürüdü. Vali Kemal Çeber anıta çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kalabalık daha sonra Kent Meydanı’na yürüdü. Özel harekat polislerinin geçişini vatandaşlar coşkuyla alkışladı. Meydanda şehitler için dua edilip Kuran-ı Kerim okunduktan sonra akşam namazı kılındı.
AK PARTİ'Lİ ŞAHİN: HALK, DARBE GİRİŞİMİNİN ÜLKEMİZİ BÖLECEĞİNİ FARK ETTİ
Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Türkiye’de ilk defa bir darbenin milletin iradesiyle durdurulduğunu söyledi. Türkiye’de demokrasi bilincinin geliştiğini ve daha da güçlendiğini ifade eden Şahin, şöyle dedi:
"Daha önceki darbe girişimlerini bir yönetim değişikliği amacına dönük olduğunu düşünen milletimiz 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin amacının sadece yönetim değişikliği olmadığını gördü ve sezdi. Bu darbe girişiminin ülkemizi böleceğini ve Suriye’ye benzeteceğini fark etti. O nedenle böylesine bir tabloyu milletçe gururla birlikte yaşadık. Bizim bir atasözümüz var. ‘At sahibine göre kişner. ’Millet başındaki lidere bakar. Bu darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının en önemli nedenlerinden bir tanesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önceki dönemdeki yöneticiler gibi şapkasını alıp gitmemesi ve milleti bu darbe girişimine karşı sokağa davet etmesi, kendi iradesi, vatanına, bayrağına, meclisine sahip çıkma konusunda uyarması ve davetidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tavrı ve basiretli idarecilik anlayışı ve Başbakanımız Binali Yıldırım bey ile siyasi partilerin bu konudaki değerlendirmeleri ile bu darbe girişiminin sonuçsuz kalmasında önemli bir rol oynamıştır."
Darbecilerden mutlaka en şiddetli şekilde hesap sorulmasının ve bunun neticelendirilmesinin gerektiğini belirten Şahin, "Yargı süreçleri devam ediyor. Yargı süreçlerini avukat olarak takip eden avukat arkadaşlarla görüşüyorum. Mahkemelerde bu FETÖ terör örgütü mensupları adeta tiyatro oynuyorlar. Bunda başarılabilecek bir şey yok. Çünkü 16 Temmuz’da bu hain terör örgütünün ele başısı bu darbe girişimi için 'tiyatrodur' demişti. Onlarda bunu talimat olarak almışlar. Şimdi mahkemelerde tiyatro oynuyorlar. Hatta sadece onların oynamış oldukları bu tiyatro günlerce konuşmaları, kendilerini kahraman olarak ilan etmeleri, meclisi bombalayan pilotlar bile ‘Biz yapmadık’ diyorlar, inkar ediyorlar. Takiyenin bu kadarına pes doğrusu. Türkiye bir hukuk devletidir. Eğer Türkiye bir hukuk devleti olmasaydı bu hainler cezaevinde değil şimdi herhangi bir hendekte yatıyor olacaklardı. Yargılanacaklar. Layık oldukları cezaya mutlaka çarptırılacaklar. Kaçanlar var. Yurt dışına gidenler var. Ama onlarda bir gün mutlaka bu ihanetlerinin cezasını görecekler" diye konuştu. Diğer konuşmaların ardından kalabalık demokrasi nöbetine başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!