Karabük Üniversitesi'nde Kadınlar Günü konseri

Güncelleme Tarihi:

Karabük Üniversitesinde Kadınlar Günü konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 17:30

Karabük Üniversitesi'nde Kadınlar Günü konseri

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) - KARABÜK Üniversitesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen konserde klasik Türk müziği sanatçısı Dilek Türkan'ın seslendirdiği eserler beğeniyle dinlendi.
Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle konser düzenlendi. Konsere Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konserde . Kültür Bakanlığı klasik Türk müziği sanatçısı Dilek Türkan'ın yeniden yorumladığı Türk müziği eserleri büyük alkış aldı. Salonu dolduran müzikseverler, Türkan’ın seslendirdiği birçok esere de eşlik etti.
Konserde seslendirdiği birçok eseri 'yılları olmayan şarkılar' diye tanımlayan Türkan, "Tozlu raflardan indirilmiş, en az 100 yıllık geçmişi olan bu eserler ileriyi gören bir duyguyla yazılmış. O yüzden her dönemde söylenmeyi hak ediyorlar. Keşfedilmeyi bekleyen çok şey var, ben şarkılarla başladım. Umarım dünyada bir gün 8 Mart’ın Kadınlar Günü olarak kutlanmasına gerek kalmaz" dedi.
Konserin sonunda Dilek Türkan’a, Rektör Prof. Dr. Refik Polat tarafından çiçek verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!