Karabük Üniversitesi'nde Çocuk Gelişimi kongresi

Güncelleme Tarihi:

Karabük Üniversitesinde Çocuk Gelişimi kongresi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2018 17:52

Karabük Üniversitesi'nde Çocuk Gelişimi kongresi

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE/KARABÜK,(DHA) – KARABÜK Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin düzenlediği '5. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi'  başladı.

Karabük Üniversitesi'nde ‘Çocuğun Yüz Dili’ temasıyla bu yıl 5.’si gerçekleşen kongrenin açılışına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, çok sayıda akademisyen ve Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler katıldı. Kongre, Türk Sanat Müziği Bölümü öğrencileri tarafından verilen konserle başladı. Rektörü Polat, çocuklara isim konulmasının önemine ilişkin "Çocuğunuza koyduğunuz isim aslında çocuktan olan beklentilerimizi dile getiriyor" dedi ve 12 yaşındaki kızı doğduğunda aileye bereket getirmesi umuduyla 'Yağmur' adını vermek istediklerini ama eşinin ısrarı ile başka bir isim verdiklerini aktardı.  Polat anne karnında başladığına, çocuk yetiştirmede aile ve öğretmenlere düşen görevlere de değindi.

Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arzu Özyürek ise kongrenin gerçekleşmesinde öğrencilerin çok büyük emekleri ve gayretleri olduğunu belirterek bu başarılı çalışmaların devam etmesini diledi.

Konuşmaların ardından Demir Çocuk Anaokulu öğrencilerinin rol aldığı 'Çocuk İşçiliği ile Mücadele' konulu gösteri gerçekleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!